| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - migajace kontrolki
bynio204 - |3 Lip 2005|, 2005 21:58 Temat postu: migajace kontrolki dyskoteka na calego ,generalnie swieca sie wszystkie kontrolki z wyjatkiem czerwonych(oczywiscie po odpaleniu) tester zarowek i drzwi, nie dziala termometr zewnetrzny
co jakis czas zaczynaja mrugac sobie wszystkie po zgaszeniu auta i ponownym zapaleniu przestaja mrugac i swieca sobie dalej
sprawdzilem wtyczki w liczniku ,wymienilem modol od testera zarowek,poprawilem masy przy oswietleniu, czy moze ktos mialby jeszcze jakis pomysl?
Jimbo - |4 Lip 2005|, 2005 09:29
Czyżby winne były skrzynki bezpiecznikowe, do których wniknęło trochę wilgoci i powoduje zwarcia, których efektem są dziwne objawy np. migające kontrolki.
Bynajmniej tak było w moim przypadku. Po wyczyszczeniu skrzynek problem zniknął.
W dziale FAQ jest o tym osobny wątek.
Aro - |4 Lip 2005|, 2005 09:45
Pod deską, pod szybą przednią po prawej stronie masz moduł od kontrolek i temp. - też takie aluminiowe pudło. Tam szukaj.
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 13:35
ale wcześniej sprawdź to co jest nad nogami kierowcy - to też modułod mapki samochodu i lubi się czasem porozlutowywać od drgań.
Aro - |4 Lip 2005|, 2005 13:57
Ten nad nogami kierowcy jest chyba tylko do kontroli przepalenia żarówek i już go wymieniał.
Ja, jak odłączałem to pudło po prawej nie działało nic oprócz kilku "kryminalnych" kontrolek (olej, ładowanie itp), więc to ono tym wszystkim steruje.
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 14:19
qrcze - niedospany jestem po zlocie i nie doczytalem że wymianial już moduł sorka
|
|