| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Przep³ywomierz
Enzo - |19 Sty 2016|, 2016 20:18 Temat postu: Przep³ywomierz Witam !
Mam pytanie odno¶nie przep³ywomierza. Od³±czy³em go dzi¶ od filtra powietrza i po przekrêceniu zap³onu zaobserwowa³em, ¿e grza³ka, która jest w przelocie przep³ywomierza siê nie nagrzewa. Czy mo¿na to jako¶ naprawiæ ? Znalaz³em posta Struny, ale z tego co tam wyczyta³em, to chyba mowa o MKI.
Struna - |20 Sty 2016|, 2016 14:43
MK1 nie ma grza³ki w przep³ywomierzu.
ford2fast - |20 Sty 2016|, 2016 22:24
| Enzo napisa³/a: | | Czy mo¿na to jako¶ naprawiæ ? |
Owszem mo¿na
Wymieniæ przep³ywomierz
Enzo - |14 Lut 2016|, 2016 14:37
| ford2fast napisa³/a: | | Enzo napisa³/a: | | Czy mo¿na to jako¶ naprawiæ ? |
Owszem mo¿na
Wymieniæ przep³ywomierz |
Tak te¿ zrobi³em, wykasowa³em b³±d od przep³ywomierza, ale dalej zapisuje w ECU b³±d z przep³ywomierzem. Nie wiem czy to faktycznie przep³ywomierz, czy mo¿e wi±zka pod³u¿nicy, za któr± mia³em siê zabraæ na wiosnê. A na zimnie ¶rednio mi siê chce grzebaæ w instalacji, bo to nie robota na godzinê czy dwie, a na d³u¿ej.
Wymieni³em te¿ silnik krokowy na nowy i zaobserwowa³em, ¿e jak go odpalê to chwilê silnik pracuje normalnie, a po chwili obroty skacz± od 1000, do takich niskich, ¿e silnik siê trzêsie, rzuca nim na boki, ale jak podniosê obroty na 2000 to pracuje równo. Dodam te¿, ¿e na desce w miejscu chwilowego spalania czasem jest tak, ¿e odpalam i pojawia siê chwilowe spalanie i dzia³a bez problemów, czasem jest tak, ¿e dzia³a, ale po jakim¶ czasie jak sobie pojadê i nie obserwujê deski, tylko drogê, to na wy¶wietlaczu pojawi siê warto¶æ 0, choæ faktycznie jadê. Innym razem jest wato¶æ, pó¼niej wskakuje na 0 i za jaki¶ czas znów jest dobrze, nie wiem, czy to ma co¶ wspólnego z jakim¶ urz±dzeniem, czy z instalacj±.
DANEK1403 - |14 Lut 2016|, 2016 19:05
Nie ma co siê ³udziæ tylko wi±zkê robiæ
lukas2 - |14 Lut 2016|, 2016 22:30
Wi±zka papapapapap
|
|