| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Regenracja Wtryskiwaczy
jawasaki - |14 Gru 2015|, 2015 13:43 Temat postu: Regenracja Wtryskiwaczy Przeglądając internet natknąłem sie na coś takiego http://www.regeneracja.wtryskiwaczy.pl/
Jak myślicie warto się bawić w takie rzeczy ? Może ktoś coś takiego robił i by sie podzielil opinia Myślałem o regeneracji wtrysków od scorpio i bmw, w sumie to 14 wtrysków więc troche kasy by na to poszło. Więc zanim zapalnuje budżet na coś takiego chciałem się dowiedzieć czy efekty są odczuwalne.
Kamil_Scorpio_ - |14 Gru 2015|, 2015 13:53 Temat postu: Re: Regenracja Wtryskiwaczy
| jawasaki napisał/a: | Przeglądając internet natknąłem sie na coś takiego http://www.regeneracja.wtryskiwaczy.pl/
Jak myślicie warto się bawić w takie rzeczy ? Może ktoś coś takiego robił i by sie podzielil opinia Myślałem o regeneracji wtrysków od scorpio i bmw, w sumie to 14 wtrysków więc troche kasy by na to poszło. Więc zanim zapalnuje budżet na coś takiego chciałem się dowiedzieć czy efekty są odczuwalne. |
Poczekaj z 10 dni, to co powiem jaki efekt końcowy.
jawasaki - |14 Gru 2015|, 2015 13:56
W takim razie cierpliwie czekam
pepi - |14 Gru 2015|, 2015 18:02
a nie lepiej co jakiś czas wlewać do baku preparaty ?
i paliwo do zera i do połowy baku
Kamil_Scorpio_ - |14 Gru 2015|, 2015 18:13
| pepi napisał/a: | a nie lepiej co jakiś czas wlewać do baku preparaty ?
i paliwo do zera i do połowy baku |
Polecasz jakiś pepi?
pepi - |14 Gru 2015|, 2015 19:00
mało tego
Kamil_Scorpio_ - |14 Gru 2015|, 2015 19:06
| pepi napisał/a: | | mało tego |
Ale może jednak by taniej wyszło? Bo jeszcze swoich nie wyrwałem i nie wysłałem do regeneracji.
sobolaqe - |14 Gru 2015|, 2015 19:59
| Kamil_Scorpio_ napisał/a: |
Ale może jednak by taniej wyszło? Bo jeszcze swoich nie wyrwałetm i nie wysłałem do regeneracji. |
To nie jest drogie, sprobowac mozna co Ci szkodzi
Ja kiedys lalem do mk3 jakiegos Valvoline bo dostalem do oleju
Co do tej firmy z linku to mnie to wyglada bardziej na czyszczenie niz regeneracje
Badz co badz do prawdziwej regeneracji trzeba troszke wiecej sprzetu i wiedzy jesli ma to byc profesjonalnie zrobione a nie garazowo.
Ostatnio z racji tego ze kolega pracuje w Boschu i zajmuje sie serwisowaniem sprzetow do takich prac to dowiedzialem sie co nieco o tym.
Ceny osprzetu potrzebnego do profesjonalnej regeneracji wtryskow, pomp czy turbin zwalaja z nog i ida w setki tysiecy zl
Wiec nie sa to myjk ultradzwiekowe i i wymiana oringow gumowych
aviator - |14 Gru 2015|, 2015 20:14
To się kupuje nawet w Tesco i leje przed problemem profilaktycznie a nie jak juz jest za późno....
sobolaqe - |14 Gru 2015|, 2015 20:44
| aviator napisał/a: | | To się kupuje nawet w Tesco i leje przed problemem profilaktycznie a nie jak juz jest za późno.... |
Z drugiej strony pytanie czy taka profilaktyka ma sens ?
Bo jak sie leje normalne paliwo a nie jakies lewe to powinno byc wszystko OK.
Kolega jezdzi glownie VW i dobija przebiegi do 160-200 kkm i nie ma problemow z wtryskami(tankuje BP i Orlen)
Drugi kolega sluzbowe Skody meczy i podobne przebiegi(tankuje tylko na BP bo tam maja flotowki) i tez zero problemow z wtryskami czy pompa
U mnie 407 zrobila ponad 210kkm bez zadych dodatkow i poszla dalej.
508 ma cos 165kkm i tez brak problemow(no pompe wysokiego cisnienia wymienili na pare dni przed koncem gwarancji bo sie niby gdzies pocila, ale co bede protestowal jak daja za free nowa pompe
Tak czy inaczej tez nic zlego sie nie dzieje.
Kamil_Scorpio_ - |14 Gru 2015|, 2015 20:47
Czyli ogólnie to kminiąc, kupić jakiś środek i zobaczyć czy coś pomoże, ogólnie 12v6 i tak jest przelewany benzyną, tak pisali chłopaki na SF, co do benzyny jakiej tankuje, to najczęściej jest to Orlen, ale myślę że to nie od paliwa, jak od samego LPG, jakbym je wykręcił to bym zobaczył gołym okiem czy coś z nimi nie tak?
sobolaqe - |14 Gru 2015|, 2015 21:26
nie jestem specem ale jak zobaczysz golym okiem ze cos jest nie tak z wtryskiem to znaczy ze juz jest baaaaardzo zle
pepi - |14 Gru 2015|, 2015 21:31
ja parę aut uratowałem które nie były wstanie się przemieszczać na paliwie po specyfikach nawet to jechało
Kamil_Scorpio_ - |15 Gru 2015|, 2015 08:03
| sobolaqe napisał/a: | nie jestem specem ale jak zobaczysz golym okiem ze cos jest nie tak z wtryskiem to znaczy ze juz jest baaaaardzo zle |
Temu pytałem bo padła propozycja czyszczenia wtrysków szczotą drucianą zrobioną z przewodu splotu miedzianego
| pepi napisał/a: | | ja parę aut uratowałem które nie były wstanie się przemieszczać na paliwie po specyfikach nawet to jechało |
Tak sobie dumam:
http://allegro.pl/srodek-...5846701302.html
Do dizla, ale firma dobra, dizla wtryski nie dostają bardziej po tyłku? I nie są bardziej uwalone w nagarze? Czy to zły pomysł? A tak nawiasem, żeby wykręcić wtryski to trzeba zrzucać cały dolot, u mnie uszczelki są mocno klejone na sylikon, czyli pewnie jak je zerwe to się porwą, dostępne są gdzieś te uszczelki czy trzeba sobie samemu wyciąć?
pablo19 - |15 Gru 2015|, 2015 08:11
| Kamil_Scorpio_ napisał/a: | | ... dostępne są gdzieś te uszczelki czy trzeba sobie samemu wyciąć? | Widnieją w wielu sklepach internetowych, ale trzeba się dopytywać, czy dostępne.
Kamil_Scorpio_ - |15 Gru 2015|, 2015 09:56
| pablo19 napisał/a: | | Kamil_Scorpio_ napisał/a: | | ... dostępne są gdzieś te uszczelki czy trzeba sobie samemu wyciąć? | Widnieją w wielu sklepach internetowych, ale trzeba się dopytywać, czy dostępne. |
Okej, i tak jade dziś pastuchem do intercarsu zamówić progi zewnętrzne/wewnętrzne do mk1 to zapytam może i uszczelki będą mieć.
pablo19 - |15 Gru 2015|, 2015 11:09
W sieci 0: KLIK , ale jak się pogada to może więcej będzie.
Kamil_Scorpio_ - |15 Gru 2015|, 2015 11:30
| pablo19 napisał/a: | | W sieci 0: KLIK , ale jak się pogada to może więcej będzie. |
Dzięki Paweł, zapytam i o to. Może będzie taniej jak wezmę więcej części za razem.
Te wtryskiwacze w 12v6 mają jakieś oringi, uszczelki czy coś co się wymienia przy okazji zrzucenia ich z silnika?
YaKuZ - |15 Gru 2015|, 2015 13:31
Oringi maja
|
|