| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - zdjęcie piast i reszty mocowania zawieszenia
Akowiec - |27 Cze 2005|, 2005 00:56 Temat postu: zdjęcie piast i reszty mocowania zawieszenia Mam pytanko zabieram się za wymianę wahacza tylnego i łożyska. Jakim kluczem i jakim sposobem dobrać się do rozłożenia na częsci pierwsze tego ustrojstwa?? rozmiar śruby to jakoweś chyba 40 ale nie jestem pewewien.
Z góry dzięki bo sprawa dla mnie dość pilna stary whacz odmówił posłuszeństwa.
Struna - |28 Cze 2005|, 2005 17:05
a propos wymiany sprężyn tylnych w FAQ jest opisany demontaż wachacza.
Misiek - |25 Lip 2005|, 2005 15:27
Witam.Jestem nowym posiadaczem Scorpio i choć mam mieszane uczucia co do tych samochodów to można powiedzieć ,że jestem szczęśliwym posiadaczem( jazda jest naprawdę rewelacyjna, a auto ma niebywały klimat).Mam pytanie do wszystkich Scorpiaków ad.wymiany łożyska w przednim kole(to jest razem z piastą,prawda?), czy ktoś może napisać jak się to robi ?!Z góry dziękuję i pozdrawiam.Aha! to jest 2.0 16V z 11.95r.
irek - |25 Lip 2005|, 2005 20:04
Witam
W sumie dużo roboty nie ma, odkręcasz z tyłu piasty dużą jedną nakrętkę (znajduje się za plastikową osłoną)
Wcześniej tak dla pewności wymontuj czujnik ABS-u.
Wsumie cała ośka trzymana jest właśnie przez tą jedną nakrętkę
Pozdrawiam
Irek
Struna - |26 Lip 2005|, 2005 16:59
taaa - ja se wyciskałem tak dwa dni barzdo ważna kwestia to dobrze potem zabezpieczenie przeciwpyłowe założyć - ja coś spierdzieliłem i nowe łożysko SKF poszło sie bzykac po pół roku.
|
|