| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Potrzebuje rady scorpio 2.9
brico - |26 Cze 2005|, 2005 12:21 Temat postu: Potrzebuje rady scorpio 2.9 Witam wszystkich
Zamierzam stac sie wlascicielem scorpio 2.9 93r. automat. przebieg 240000km (sedan)
Potrzebuje rady na co zwrocicc szczegolna uwage przy kupnie takiego autka:) Jesli byla juz mowa na forum o tym to prosze o link do tego miejsca. Mam malo czasu na podjecie decyzji (bo mi fure sprzatna):)
Pozdrawiam wszystkich zyczliwych:)
zbyszek - |26 Cze 2005|, 2005 12:42
tutaj jest tego trochę:
http://www.forum.ford-sco...der=asc&start=0
mmmk - |26 Cze 2005|, 2005 13:14
no z silnikiem to jak z kazdym samochodem. a najgorzej to chyba ze skrzynia ale to wiem tylko z forum,ze ona jest slabawa/znaczy automat, bo niewiem czy sie rozniaw zalezmnosci od silnika/ ale to madrzejsi ci na 100% doradza. a pozatym to gumy na stabilizatorze czy kola przednie chodza wzdluz pojazdu, czyli mocno naciskasz i jak sie cofnie kolo to juz cena spada za gumy. reparaturki tyl zazwyczaj zezarte przez rdze. tak ogolnie to cala elektryka czy wszystko dziala i grzeje itp. wycie tylnego mostu i drgania przy wyzszych predkosciach musisz gdzies to rozbujac do 160km/h i jak cos drga to tez z ceny zjechac albo nie brac(roznie moze z tym byc jakies wywazenia walu, podpora walu, albo nawet peknieta obudowa od skrzyni/ja tak mialem w mk1/). ogolnie amortyzatory czy za bardzo nie buja. stuki na dziurach w asfalcie jak sa to wachacze raczej do wymiany. przekladnia kierownicza czy nie cieknie i czy nic w niej nie stuka w czasie krecenia w miejscu. hamulce czy nie drgaja czyli czy nie sa krzywe tarcze itp, itd. ale ogolnie to sa chyba wszystkie najwieksze usterki scorpio. pozatym jeszcze szczelnosc wydechu. tez kilkaset zl w plecy jak cos by bylo do wymiany.
pozdrawiam
maciek
|
|