| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Deska rozdzielcza
__Robert__ - |25 Cze 2005|, 2005 23:35 Temat postu: Deska rozdzielcza Witam
Krótkie mam pytanko do wszystkich, otóż jak sie dostać do żaróweczek oświetlających deskę rozdzielczą tak żeby niczego nie połamać.
Pozdrawiam
awb - |26 Cze 2005|, 2005 10:29
odkrecasz zegary i wyciagasz powoli -zadna filozofia i kiera na sam dol inne zarowki sa pochowane w przelacznikach bierzesz maly srubokret i wypinasz oslony ---spoko poradzisz sobie na zegarach musisz tez odpiac te blaszki -4
__Robert__ - |26 Cze 2005|, 2005 14:48
DZięki serdeczne za podpowiedż, muszę powymieniać zaróweczki.
monter - |26 Cze 2005|, 2005 22:27
Jak bedziesz mial problem z wyjeciem dechy to lekko podegnij gorna czesc kokpitu nad zegarami. Nie boj sie niczego nie polamiesz bo nie ma co. Do zegarow podpiete sa 4 wiazki - zielona, czerwona, predkosciomierz i zarys samochodu (w wersji GL).
awb - |26 Cze 2005|, 2005 22:39
dokladnie kostki wyciagasz na hama i to wszysstko a zaroweczki raczej przeczysc styki jakims elektrozolem bo lubia nie przewodzic zarowki moga byc dobre -to normalne
monter - |26 Cze 2005|, 2005 23:06
Jeszcze jedno dodam. Najlepiej wez miernik (jak nie masz to pozycz) i ustaw na omy. Tam najlatwiej sprawdzic czy jakis element (sciezka, zarowka) ma przejscie. Ja tak usprawnialem deske. No i dokladnie sprawdzisz ktora zarowka zyje a ktora nie (u mnie polowa wyglada na martwe a dzialaja).
mmmk - |27 Cze 2005|, 2005 02:49
jak juz to bedziesz robil i ile juz nie jest zrobione to wymien wszystkie zarowki z 3 powodow:
1. beda czyste duzo lepiej swieca i upiekszaja zegary noca(wyraznieja w oczach )
2. zarowka rzecz tania a czasem zlosliwa(poruszasz zacznie dzialac a przepali sie po 3 dniach,wiem,ze to pesymistyczne ale ja tak mam jak robilbym sam i w warsztatach tez kaze zawsze wymienic wszystkie
3. nawet jak rozruszasz zarowke w miejscu gdzie siedzi to i tak zostanie troche syfu, ktory z czsem moze znowu przerwac obwod a jak kupisz nowe sa czyste.
koszt calosci nie przekroczy 5 zl z tego co sie orientuje
pozdrawiam
maciek
mmmk - |28 Cze 2005|, 2005 10:42
no w tym jeszcze nie. bo dziala a cena?? no nie wiedzialem ale post dotyczy modelu z 89 wiec tam sa taniutkie zarowki.
pozdrawiam
maciek
p.s. ale znajac mnie jakbym juz to robile to chyba i tak bym kupil nawet za 7 zl. ile tam jest tych zarowek??. a jak zrobie to dlugi spokojjjjj (teoretycznie )
dajmispokoj - |25 Lip 2005|, 2005 22:28 Temat postu: kontrolki , zaroweczki i inne ;-) ello
dzisiaj wymienialem zaroweczki w desce rozdz. bo mi skubance nie swiecily, oraz od szybek elektrycznych i tu pada pytnko :] :
1. czy "joy" od ustawiania lusterek elektrycznych jest podswietlany, bo nie moge znalezc zaroweczki po rozkreceniu , a nie swieci skubaniec
2. czy przyciski/wlaczniki od swiatel przeciwmgielnych , szyby ogrzewanej sa podswietlane?? bo u mnie czarna dziura ...
a dzisiaj mialem "jazdy" z zaroweczka od pokretelek , bylem wszedzie, i nigdzie nie ma zielonych w koncu jestem w sklepie z czesciami do forda, i Pan mowi ...sa .... ale :] 25 pln za jedna zrobilem w tyl zwrot i tyle mnie bylo
kupilem biala za 1,5 pln i skombinowalem 2 kapturki zielone z przyciskow od szyb elektrycznych gdzie wymienilem na zielone zarowki ktore dostalem 0,55 pln :]
takie ceny lubie
pozdrowienia
Kevin Xy - |26 Lip 2005|, 2005 15:15
przeciwmgielne czy ogrzewanie jeszcze pala sie po wlaczeniu- w samym srodku, w tej dziurze winna byc zarowka ktora sie swieci po wlaczeniu
|
|