| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Pomocy-zgubiłem prąd (przód)
hleb23 - |25 Gru 2014|, 2014 00:24 Temat postu: Pomocy-zgubiłem prąd (przód) Przepraszam za spam, po raz kolejny post w "elektryce". Potrzebuje pomocy, mam już dosyć, wczoraj stłuczka, dzisiaj brak prądu. Do rzeczy. Po próbie odpalenia auta usłyszałem tylko cyknięcie rozrusznika. Poruszałem kablem od masy przy klemach i prąd wrócił (luźny kabel) Po chwili jednak zauważyłem że nie mam świateł mijania, pozycji (tył jest), długich, kierunków. Ze świateł mam tylko awaryjne (zakładam że są na innym zasilaniu). Pomóżcie proszę, co z tym zrobić? bezpieczniki całe, wszystko inne działa jak należy. Wesołych świąt
bingo - |25 Gru 2014|, 2014 14:00
wygląda na problem z zasilaniem dużej skrzynki, kabel idący do dużej skrzynki z plusem po stacyjce.
hleb23 - |26 Gru 2014|, 2014 14:11
dziękuje za podpowiedź. Poodpinałem wszystko, założyłem raz jeszcze, włącznie ze złączem "euro", wygląda na to, że coś nie stykało, za kiepsko złożone
bingo - |26 Gru 2014|, 2014 14:21
powodzenia
Rafał A.(antek) - |27 Gru 2014|, 2014 01:41
nie stykało złacze euro. Na nim wisza przednie swiatła w całości.
bingo - |28 Gru 2014|, 2014 14:09
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | nie stykało złacze euro. | - nie pasuje do tego objaw kierunków brak, a awaryjne są. od kierownicy to już jedna wiązka, a jedynie do kierownicy idą dwa zasilania, i żadne nie idzie przez euro. No i mijania nie idą teżprzez euro złącze (nie licząc mostku od dziennych), a jedynie długie ...
|
|