| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Climatronic MK3
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 12:45 Temat postu: Climatronic MK3 Witam,
Niedawno pojawił się pewien problem w mojej scorupce. Mianowicie chodzi o to, że pokrętło regulacji mocy nawiewów powinno pracować w określonym zakresie, przekręcając dalej w lewo tryb auto, maxymalnie w lewo powinno się wszystko wyłączyć. U mnie działa regulacja jak najbardziej ale przy pozycji wyłączonej wieje bardzo słabo a na maxa wieje mocno, nie da się nawiewu wyłączyć. Pytanie skoro ten regulator działa bo siłe nawiewu można dostosować i działa bezproblemowo to czy winę ponosi za to uszkodzony HBC ? Czy może uszkodzony panel climatronica. Wszystko inne działa poprawnie chociaż czasem przy przęłączeniu nawiewu z twarzy na szybę i tak wieje z przednich kratek powietrze, nawet jak są zamknięte. Pytam ponieważ mam zdjętą deske(wymiana nagrzewnicy) i jeżeli mógłbym coś sprawdzić w panelu to teraz byłby odpowiedni moment a jeżeli to wada HBC to poczekam na zastrzyk gotówki i kupie ten moduł.
Co do scorupy to 1998 rok 2.5VM jeżeli to ma znaczenie
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
konrad85 - |6 Lis 2014|, 2014 12:58
najpierw zrób reset klimatrona ale i tak obstawiam że to HBC,szykuj się na wymianę
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 13:06
Nie mogę zrobić resety bo do resetu trzeba wyłączyć wszystko a u mnie w pozycji 0 nadal pracuje nawiew na wolnych obrotach.
bingo - |6 Lis 2014|, 2014 13:28
nie trzeba wyłączyć. MAsz tylko ustawić w pozycji wyłączonej. Przy resecie kalibrujesz to pokrętło i pozycje nastawy komp przyjmuje jako pozycja wyłączona.
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 13:51
Ok, to jak założę już deskę to sprawdzę czy da rade... Chyba, że mogę coś zrobić jeszcze przed założeniem deski ? Jakiś Hard Reset jest coś takiego na panelu ?
Jankes - |6 Lis 2014|, 2014 14:07
Po co skladac deske, podpinasz modul i panel i robisz reset.
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 14:17
Z tym, że auto stoi u mechanika nie wiem czy będę miał czas podjechać, deske zdejmowałem sam (urlop) dodatkowo robiłem też kilka innych rzeczy przed zimą, napinacz, rolki, pasek, filtry i oleje... Dzisiaj wieczorkiem zajadę do niego i zobaczymy czy już założył deskę czy nie... tak czy siak jak reset nie zadziała to nie zadziała tak samo na założonej jak i zdjętej.... z tym że jeżeli jest jakaś opcja zresetowania modułu bez zakładania deski i podłączania wszystkiego to dam mu znać i niech sprawdzi... A zdziwiony byłem dlatego, że na wszelkich instrukcjach opisywali ten reset tak, że na wyświetlaczach mają być kreski a u mnie w każdej pozycji jest widoczna temperatura... Ale dzięki wielkie za pomoc spróbuję zresetować.
Jankes - |6 Lis 2014|, 2014 14:25
Reset robi sie panelem, a jak sie nie chce wykonac to zazwyczaj hbc.
bingo - |6 Lis 2014|, 2014 14:35
kompa od klimy też wymienisz w raziw W bez zdejmowania deski.
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 15:37
Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu. Pytanie dotyczy licznika. Czy jest jakaś możliwość zrobienia testu wszystkich kontrolek ? Nie jestem pewien czy wszystkie działają poprawnie, poprzedni właściciel mało dbał o wszystko więc nie wiem czy czasem coś powinno świecić a nie świeci ... Znalazłem sposób z forda focusa i kilku innych modeli ale w SCORPIO działając tym sposobem pokazuje mi tylko dodatkowe dane (ilość paliwa itp.).
Jankes - |6 Lis 2014|, 2014 15:40
Na test sie zapalaja wszystkie ktore powinny.
bingo - |6 Lis 2014|, 2014 17:28
test masz zaraz na starcie auta, przy rozruchu. Resztę można sprawdzić załączając poszczególne elementy.
masa300789 - |6 Lis 2014|, 2014 20:42
A nie jest to tak ze nawet na wylaczonym powoli kreci wiatrakiem??? Kiedy byl chyba podobny temat a z kratek srodkowych zawsze wieje inaczej
EMDZEJ - |6 Lis 2014|, 2014 22:25
No zawsze z kratek środkowych leci powietrze... i nawet na wyłączonym kręci wiatrakiem... dokładnie tak... poprostu chodzi o to, że skala się powiększyła i wchodzi również na AUTO i Wyłącz. A wyłączenie jest niemożliwe.... A co do testu zegarów to chodziło mi o coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=CDiD5Ycj8PM
klikamy coś i wszystko się zapala po kolei
Jankes - |7 Lis 2014|, 2014 07:38
Tu sie nie zapala.
EMDZEJ - |7 Lis 2014|, 2014 10:56
O to mi chodziło dzięki wielkie
bingo - |7 Lis 2014|, 2014 11:09
| masa300789 napisał/a: | | Kiedy byl chyba podobny temat a z kratek srodkowych zawsze wieje inaczej | - w MK2 i MK3 manual tak jest, wyłacza wentyl całkowicie pokrętłem kierunku nadmuchu. a tu mowa o MK3 klimatron
EMDZEJ - |7 Lis 2014|, 2014 12:17
| bingo napisał/a: | | masa300789 napisał/a: | | Kiedy byl chyba podobny temat a z kratek srodkowych zawsze wieje inaczej | - w MK2 i MK3 manual tak jest, wyłacza wentyl całkowicie pokrętłem kierunku nadmuchu. a tu mowa o MK3 klimatron |
Tylko mi nie chodzi o to że pokrętło kierunku nadmuchu wyłącza całkowicie tylko prócz tego, że pokrętło regulacji nie wyłącza całkowicie dmuchawy to dodatkowo nie ważne co ustawie jeżeli chodzi o kierunek nadmuchu to i tak wieje ze środkowych kratek... np. mam pokrętło w pozycji na przednią szybę lub szybę i nogi a i tak leci ze środkowych nawiewów, i przebija się powietrze nawet jak kratki są zamknięte.
konrad85 - |7 Lis 2014|, 2014 12:36
| EMDZEJ napisał/a: | | przebija się powietrze nawet jak kratki są zamknięte |
normalne,takie gąbczaste uszczelki w kratkach nawiewu masz do wymiany
Masterboy75 - |7 Lis 2014|, 2014 12:36
To pewnie uszczelki na klapkach zamykających Ci się wykruszyły i dlatego wieje przy zamkniętych.
aviator - |7 Lis 2014|, 2014 17:49
| bingo napisał/a: | | masa300789 napisał/a: | | Kiedy byl chyba podobny temat a z kratek srodkowych zawsze wieje inaczej | - w MK2 i MK3 manual tak jest, wyłacza wentyl całkowicie pokrętłem kierunku nadmuchu. a tu mowa o MK3 klimatron |
był taki temat i owszem - sam pytałem. Ze środka wieje zawsze chłodniejsze powietrze: ten typ tak ma (climatronic mk3).
EMDZEJ - |7 Lis 2014|, 2014 19:27
| aviator napisał/a: | | bingo napisał/a: | | masa300789 napisał/a: | | Kiedy byl chyba podobny temat a z kratek srodkowych zawsze wieje inaczej | - w MK2 i MK3 manual tak jest, wyłacza wentyl całkowicie pokrętłem kierunku nadmuchu. a tu mowa o MK3 klimatron |
był taki temat i owszem - sam pytałem. Ze środka wieje zawsze chłodniejsze powietrze: ten typ tak ma (climatronic mk3). |
Jak w Mercedesie tylko lepiej Bo to nie Mercedes
Khazar - |5 Sty 2015|, 2015 16:54
Podepnę się z pytaniem :
Po wymianie deski (tego palstiku imitującego drewno) coś jest nie tak z klimą.
Wiatrak pracuje prawidłowo, mogę regulować prędkość itd, ale nie działało podświetlenie. Pozmieniałem temperaturę to zapaliło się w części od strony kierowcy, po stronie pasażera ciemno. Zaczęły się świecić guziki od obiegu zamkniętego i od włączania klimy, ale świecą się niezależnie od wciskania. Wydaje mi się że wtyczkę porządnie podłączyłem, czy takie objawy mogą wskazywać na jakąś inną przyczynę ?
Jankes - |5 Sty 2015|, 2015 16:58
Raczej wtyczka zle wpieta/niedopieta.
ford2fast - |5 Sty 2015|, 2015 17:03
| Khazar napisał/a: | | Wydaje mi się że wtyczkę porządnie podłączyłem |
To sprawdź
Wyjęcie panelika i ponowne podłączenie to minuta
Przy okazji wyjęcia sprawdź czy żaróweczki podświetlenia są sprawne
Khazar - |5 Sty 2015|, 2015 17:57
Wyjąłem, sprawdziłem, odłączyłem/podłączyłem 3 razy - to samo
Podświetlenie przycisków pojawiło się po włączeniu świateł (to prawidłowo czy przy zgaszonych też powinny się palić ?).
Wentylator reaguje na pokrętło, od prędkości. Jak ponaciskałem podłączony, założony panel to przygasał (wtedy przestawały się kręcić wentylatory itd). Jak zostawię w spokoju to temperatura kierowcy jest podświetlona, u pasażera jest ciemno, ale wyświetlacz działa i reaguje na zmiany temp.
Nie działa też lampka lub cały przycisk podgrzewania przedniej lub tylnej szyby (ten na dole ale nie wiem czy nie podłączyłem na odwrót.
Wtyczka wizualnie nie jest połamana, po włożeniu zapinają się zatrzaski i zdaje się siedzieć prawidłowo. Czy możliwe że uszkodzony jest sam panel ? Czy raczej gdzieś indziej przyczyna ?
Jankes - |5 Sty 2015|, 2015 18:14
Ale to zmieniales samo drewno czy tez deske??
ford2fast - |5 Sty 2015|, 2015 18:49
Drugi koniec taśmy jest podłączony do sterownika klimatyzacji
Tam też sprawdzałeś ?
Khazar - |5 Sty 2015|, 2015 18:55
Nie, tam nie sprawdzałem. Zapewne tam będzie problem. Zmieniałem sam plastik ale grzebałem przy kablach sporo. Możliwe że się poluzowało z drugiej strony. Dzięki za podpowiedź
|
|