| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektro-Gadżet-Lab - Navroad Auro S6 vs Modecom MX3 HD ;)
mariusz_technik - |23 Wrz 2014|, 2014 14:51 Temat postu: Navroad Auro S6 vs Modecom MX3 HD ;) Jak w temacie,zastanawiam się nad tymi nawigacjami. Mają działać z automapą która mam na karcie, a te są odblokowane i maja pozytywne opinie.
Jak ktoś to macał/porównywał albo ma, to proszę o sugestie
Tak na szybko to z tego co poczytałem w necie, to modecom ma ponoć lepszy wyświetlacz (wyraźniejszy i z czujnikiem światła), a navroad fajny aktywny uchwyt. Kurcze nie ma tego po sklepach - przynajmniej u mnie neonet i mediaexpert nie posiadają tych modeli.
Ps: Ale ta polityka Automapy yy niekorzystna dla użytkownika. Tzn skończyła mi się subskrypcja na aktualizcję - było to w lutym. To teraz jak chcę kupić subskrypcje na rok, to owszem dadzą na rok, ale nie od teraz tylko rok od lutego - gdy się ta subskrypcja skończyła
Czyli w chwili obecnej to by było na 5 miesięcy tylko
aviator - |23 Wrz 2014|, 2014 16:00
Mam jakiegoś starego navroda, którego używam tylko w wynajętych autach bez navi. Chodzi to i chodzi, nie psuje się, nie wiesza tylko koszty automapy i nic więcej.
To jak przedłużysz po dwoch latach przerwy, to co, bedzie trzeba placic wstecz? Bezsens.
mariusz_technik - |23 Wrz 2014|, 2014 16:24
Jak przedłużysz np po 2 latach, to ci dadzą na 3 miesiące - żeby tylko zaktualizować do najnowszej wersji. Rozmawiałem z działem obsługi
Ja używałem Beckera Ready 43 i byłem bardzo zadowolony, ale sprzedałem szwagrowi bo mnie bardzo prosił jak wyjeżdżał do Belgii, i teraz żałuję bo dobra była. Może wyjściem jest poszukać Beckera z 5 calowym ekranem, to jest sprzęt dobrej klasy, a tamte to wiadomo chińszczyzna. Tylko taka niby lepsza niż Lark czy tam inny Goclever
irek - |23 Wrz 2014|, 2014 19:10
Modecom ok troszku tego sprzedałem nikt nie narzekał
Navroad S6 jak chcesz to mam od ręki za 320 zł
Piotr - |25 Wrz 2014|, 2014 16:37
Jeśli dużo się jeździ to lepiej odżałować i kupić tomtom live go. Google pogoda live trafic aparaty... place 199 pln netto za usługi live oraz 199 netto za roczną aktualizacje map. Auto mapa niema tylu funkcji 😉
mariusz_technik - |26 Wrz 2014|, 2014 12:46
irek, a jak jakościowo określasz obydwie navi? Która ma lepszy (wyraźniejszy) lcd i dotyk?
Piotr, jak pisałem mam automape i na tym chce jeździć, chociaż nie zapieram się - może kiedyś przejdę na garmina czy Tom Toma. Ale na chwile obecną interesuje mnie AM
irek - |26 Wrz 2014|, 2014 12:59
Który lepiej wypada chyba na równo, oba są dobrze wykonane itd.
W navroad jest jeszcze glonas więc tutaj jest znacznie lepiej w ciężkich warunkach polowych do wyznaczania pozycji.
mariusz_technik - |30 Wrz 2014|, 2014 11:24
Oglądałem tego modecoma w sklepie - i szału żadnego nie zrobił na mnie. Niby obudowa ok, ale bardzo przypomina nawigacje Lark - taki gumowaty plastik. Widać od razu że to taka marketówka, jakaś biała plomba na śrubce, ładowarka byle jaka jak zamiennik z komisu..logo na obudowie MX3 wygląda niepoważnie. Może to i dobrze chodzi, ale chyba nie tego szukam. Miałem Beckera, i nie ma co porównywać. Przekładając na telefony, to tak jakby porównywać Samsunga z myphonem czy innym Kazamem - niby podobne ale widać że to nie ta sama liga. Jeszcze gdzieś oblukam Navroada, ale pewnie będzie podobnie
irek - |30 Wrz 2014|, 2014 12:18
Tak masz rację to są navigacje budżetowe
Już lepiej zapodać smartfona na andku i zainstalować np: AutoMapę
Rafał A.(antek) - |2 Paź 2014|, 2014 00:34
moze i budzetowe ale u mnie modecom co prawda mx2 smiga juz 2 rok.
wad nie zauwazylem
zalety - jasny wyswietlacz widoczny w słoncu, szybki procesor, obliczajacy szybko trase alternatywna po zgubieniu sie i błskawiczne łapanie fix-a tzn jak ustawisz trase to sygnał gps juz jest, porownujjac do mio s555 która mialem ta jet lepsza.
|
|