| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektro-Gadżet-Lab - Cyfrowy polsat i drugi dekoder
lukas2 - |4 Cze 2014|, 2014 18:28 Temat postu: Cyfrowy polsat i drugi dekoder Witam
Zanabyłem sobie drugi TV i pojawił się problem co zrobić z pierwszym. Wpadłem na pomysł że powieszę sobie go w drugim pokoju A co....
Mam cyfrowy polsat więc trza drugi dekoder do tego i tu pojawia sie problem: czy można jakoś bezprzewodowo wysłać sygnał TV z konwertera przy antenie do tego dekodera czy muszę ciągnąć kabel przez całą chałupę? Może istnieje jakieś urządzonko co bym podłączył do konwertera, postawił w jednym pokoju jako nadajnik a w drugim jakiś odbiornik podpięty do dekodera?
Drugi problem : czy z konwertera muszą wychodzić dwa osobne koncentryki na dwa dekodery czy da radę na jednym kablu jakoś to zrobić??
Nie chce mi się w ścianach wiercić zbytnio - brak chęci i odpowiedniej wiertarki
PiotrekGran - |4 Cze 2014|, 2014 18:39
Tak dobrze, to chyba jeszcze nie ma
lukas2 - |4 Cze 2014|, 2014 19:52
Druga karta i dekoder to nie problem bo dostarczą go za 10zł miesięcznie. Problemem jest tylko ciągnięcie kabli przez całą chałupę
qhen - |5 Cze 2014|, 2014 10:34
lukas2,
moze takie cos http://allegro.pl/tv-n-po...4271686644.html
bingo - |6 Cze 2014|, 2014 07:48
mam tak u siebie - multi rum, jedna karta i dwa dekodery. Antena musi mieć konwerter co najmniej TWIN, czy dwa konwertery w jednym, lub po prostu dwa konwertery. Ja mam czwórkę, bo do głównego dekodera idą dwa kabla - jeden na nagrywanie, drugi na bieżące oglądanie. Minusem jest koniczność uaktualniania drugiego dekodera co jakiś czas - woła kartę i musisz wyciągnąć ją z głównego i zanieś do drugiego na dosłownie minutkę i potem spokój na dwa tygodnie średnio.
|
|