Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektro-Gadżet-Lab - Lokalizator GPS

pablo19 - |6 Mar 2014|, 2014 20:26
Temat postu: Lokalizator GPS
Szukam sprawdzonego i godnego polecenia lokalizatora GPS do auta.
Na pewno powinien mieć własną baterię dodatkowo ładowaną z akumulatora pojazdu.
Chyba wszystkie są na kartę SIM żeby wysyłać do nich żądania podania pozycji, ale zastanawiam się czy jest jakiś, który dogaduje się z AERO2, bo wtedy można by to ciekawie wykorzystać.
Jeśli macie jakieś doświadczenia i coś co możecie polecić to zapraszam do wypowiedzi :)

ford2fast - |6 Mar 2014|, 2014 23:10

To z Aero można dzwonić i wysyłać esesmany ? :shock: :roll:
pablo19 - |7 Mar 2014|, 2014 08:58

Nie chodzi o takie korzystanie z Aero, a o wysyłanie np maili co jest jakby bezkosztową formą lokalizacji.
Jankes - |7 Mar 2014|, 2014 09:02

aero uzywam do monitoringu działki, potrzebny jest tylko sygnał gsm, wiec myśle ze i tu sie sprawdzi aero
pablo19 - |7 Mar 2014|, 2014 09:07

No no, teraz szukam informacji nt. jakiegoś lokalizatora GPS, który na pewno dogaduje się z Aero2. Druga opcja to jakiś telefon z GPS i Andkiem, który działa z Aero2 i wtedy można szukać aplikacji na Andka :)
ford2fast - |7 Mar 2014|, 2014 09:27

Te lokalizatory , które znam wszystkie działają przy pomocy sms i dzwonienia :)
Po diabła komu lokalizator działający przez net skoro zasięg problematyczny ?
Prawie każde moje Scorpio ma własny numer telefonu , a abonament kosztuje mnie 1 zł za każdy numer :)

irek - |7 Mar 2014|, 2014 09:35

Spróbuję CI jakoś pomóc, miałem na głowie monitoring GPS całej floty aut służbowych. Poszukam kontaktu do gościa to wtedy podpowie najtańsze i najepsze rozwiązanie
gufer-posepny - |7 Mar 2014|, 2014 15:25

nie cudujcie z AERO2 bo przecież zasięgu to nie ma wszędzie a modułów GPS co zagada z tym dostawcą pewnie nawet nie ma . Musi działać przy GPRS/EDGE bo to działa zawsze i wszędzie o ile jest zasięg gsm . pozatym urządzenie z osobnym zasilaniem rezerwowym musi być no i liczyć się z tym że auto musi codziennie sporo jezdzić na doładowanie obu akumulatorów .

Monitorowanie przez normalne agencje ochrony nawet działa . Kierownikowi zwędzili nowe berlingo . po 12 godzinach znaleźli w dziupli w zabrzu ( niestety tam wiele aut znajdują ) . było już mocno zdekompletowane aczkolwiek chłopaki się obijały biorąc pod uwagę tempo rozbiórki scorpio .

Piotr - |8 Mar 2014|, 2014 19:00

ja kiedyś coś takiego miałem w służbówce schowane ;)
Yanosik
wyciszone i schowane było za radiem , wodzu wchodził na stronę i oglądał osiągnięcia na drodze :) aż jednego dnia dał do podpisania oświadczenie że będę jeździć przepisowo, już więcej na dachu nie było anteny cb :(