| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i uk³ad jezdny, hamulce - K³opot z maglem
Aro - |13 Lis 2013|, 2013 08:48 Temat postu: K³opot z maglem W granatowym zacz±³ mi ciekn±æ magiel a ostatnio co¶ siê zaczê³o przycinaæ i zdecydowa³em siê na wymianê.
Mam magiel, który dosta³em do budyniowej habety. Jak wyci±gn±³em stary okaza³o siê, ¿e w tym co dosta³em, wa³ek jest krótszy o 3-4cm, ale pryszcz, my¶lê sobie - pokombinuje z ³±cznikiem i bêdzie cacy.
Posk³ada³em wszystko i:
- ³±cznik pomimo zsuniêcia na max z tego trójk±tnego prêta na wa³ku kierownicy jest nadal za krótki
- za nic nie chce mi siê to gówno odpowietrzyæ - krêcê do oporu w obydwie strony a¿ mnie wszystkie rêce bol± i nic
Czy mo¿liwe, ¿e to nie taki magiel? Czy co¶ pieprzê?
Dodam ¿e poza tym wszystko pasi, tylko przewód ci¶nieniowy do pompy jest inaczej zakoñczony: o mnie jest taki pier¶cieniowy z dwiema podk³adkami i dziuraw± ¶rub± a w tym co za³o¿y³em jest wkrêcany - ale wszystko zdaje siê pasuje.
YaKuZ - |13 Lis 2013|, 2013 10:25
czy¿by krzaki przedliftowych mk1?
pablo19 - |13 Lis 2013|, 2013 12:39
Wk³ada³em magiel poliftowy do przedlifta i wszystko pasowa³o.
Aro - |13 Lis 2013|, 2013 16:47
Dobra, ch³opacy, ju¿ dzia³a. Najgorzej jak siê lelak do mechaniki dobierze
No bo w ferworze walki wyskoczy³ mi zaworek z pompy wspomagania, no a ja go umy³em i alegantzko z³o¿y³em tak:
a tu nenene, podpatrzy³em w pompie zielopucha, ¿e ma byæ tak:
Zmyli³a mnie ta dziura na dzyndel od regulatorka ci¶nienia.
Po poprawnym z³o¿eniu wszystko siê piêknie odpowietrzy³o i hula; pozosta³a tylko wymiana ³±cznika na d³u¿szy, ale ten ju¿ jadzie z Maciejowa - dziêki Romu¶
W ogóle, to dlaczego f2f, by mi pomóc nie móg³ siê wpisaæ w moim temacie i to z potencjaln± korzy¶ci± dla innych userów?
My¶lê, ¿e tak uczynni i po¿yteczni t e c h n i c z n i e (bo chyba tutaj o to najbardziej chodzi) userzy jak m.in f2f powinni pomimo sporów z admiralicj± móc siê wypowiadaæ w kwestiach w³a¶nie technicznych - dla dobra ca³ego forum.
|
|