Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Swiatla

masa300789 - |28 Wrz 2013|, 2013 09:35
Temat postu: Swiatla
Witam,tak po krotce =kiedys braklo lewego swiatla mijania a wczoraj takze prawego sprawdzilem bezpieczniki nie wiem czy odpowiednie ?nr4 i nr5 .Do tej pory mialem zbizonowane lewe z prawym jakims kabelkiem :oops: a wczoraj wieczorem na szybko zamienilem zasilanie dlugich z krotkimi ale to nie jest rozwiazanie .Kiedys VIK podpowiadal niebieska wtyczke pod skrzynka i chcialem sie upewnic czy jesli sa przejscia na bezpiecznikach to w samej skrzynce raczej ok a powodem jest ta nieszczesna wtyczka?
Gaiger - |28 Wrz 2013|, 2013 20:26

Vik na 99% trafił z diagnozą.
bingo - |29 Wrz 2013|, 2013 12:45

jeśli puściłeś dwie lampy z jednego zasilania , to się nie dziw. Niebieska wtyczka jest najbarfdziej podatnym elementem i najbardziej prawdopodobnym miejscem uszkodzenia. Mogło też już trochę pójść na duża skrzynkę.
wieloryb - |30 Wrz 2013|, 2013 13:27

Tak, niebieska kostka, niebieska kostka. Niemniej bywa potem i tak, że nawet jak zrobisz nową na nowych pinach, to się i ta nowa nawet upali :( Ale wymień ową niebieską, wymień.
masa300789 - |1 Paź 2013|, 2013 16:04

Dziekuje za podpowiedzi,ale jeszcze jedno pytanie =mam wymienic ta niebieska paskude czy tez naprawiac ja ?Rzadko mam dostep do internetu wiec i to troszke czasu zamije :)
trzypion - |1 Paź 2013|, 2013 17:38

Zalezy co lubisz - i jedno, i drugie rozwiązanie jest dobre.
gufer-posepny - |1 Paź 2013|, 2013 20:01

bingo napisał/a:
jeśli puściłeś dwie lampy z jednego zasilania , to się nie dziw. Niebieska wtyczka jest najbarfdziej podatnym elementem i najbardziej prawdopodobnym miejscem uszkodzenia. Mogło też już trochę pójść na duża skrzynkę.

znany mi jest przypadek że płytki się przetopiły między warstwami . skrzynka na szrot bo szkoda czasu to naprawiać .