Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Gumowe Kolanko BOB

irek - |31 Lip 2013|, 2013 15:20
Temat postu: Gumowe Kolanko BOB
No dobra coby nie wywarzać otwartych drzwi niech mi ktoś zdradzi tajemnicę jak to cuś wymienić cobym jak najmniej się naklął w kanale lub co gorsza podpalił cossa

Mam nowe oryginalne kolanko, a stare zaczyna niestety od góry się za bardzo wycierać o klimę

Pozdrawiam

kat - |31 Lip 2013|, 2013 15:24

łapa sprezarki na bok i masz dostep do wezyków

zanim sie za to wezmiesz ,to wymien ten z glowicy od razu,ktory lezy u mnie :-d i od razu góra

po co dwa razy robic nieprzyjemna prace i zlewac płyn

irek - |31 Lip 2013|, 2013 15:39

no jutro pewnie po ten z głowicy wpadnę :) ale czy ja mam ochotę na takie męki to ja nie wiem aby od razu i górny robić chyba za duzo rozkęcania

Czy wystarczy barany odkręcić ? nie chciałbym aby coś mnie nagle zaskoczyło typu jakieś uszczelki ? jedynie mam nowe gumki do łączenia baranów se leżą na półce

aviator - |31 Lip 2013|, 2013 16:00

No to wszystko masz :) jeszcze uszczelki pod barany, kropla płynu do naczyń aby wysmarować od srodka waz przez głowice - wciskanie weza za pierwszym razem jest mocno wkurzające...
Struna - |31 Lip 2013|, 2013 16:12

jak się wprawy nabierze i opaska nie jest jakoś ciulato ustawiona to i bez zdejmowania baranów zrobisz - ale jak nigdy nie robiłeś, to raczej marne szanse.
irek - |1 Sie 2013|, 2013 10:07

Struna napisał/a:
jak się wprawy nabierze i opaska nie jest jakoś ciulato ustawiona to i bez zdejmowania baranów zrobisz - ale jak nigdy nie robiłeś, to raczej marne szanse.

oo to to :) trzeba spróbować jak znam życie zacznę sam będę rzucał wszytkim do okoła wpadnie tato i zrobi :) on ma dar to takich nietypowych robót tzn nie ma rzeczy niemozliwych

tylko teraz musze pomysleć kiedy by to zrobić :)