| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Odłączenie webasto
wojtekrobert - |5 Cze 2013|, 2013 19:51 Temat postu: Odłączenie webasto cześć, mam pytanie, chce odłączyć webasto, są podłączone do niego dwa grube przewody (podejrzewam, że paliwowe) i złącza elektryczne. Czy jakiś forumowicz może podpowiedzieć mi, co zrobić z przewodami i złączami elektrycznymi? Wiem, że nie mogę ich tak po prostu odłączyć i zostawić. Warto szukać miejsca gdzie zostały podłączone, czy zrobić coś z nimi (zaślepić jakoś?) w miejscu gdzie się kończą przy webasto?
Proszę o jakąś podpowiedź.
Jankes - |5 Cze 2013|, 2013 20:37
Paliwowe, to wejscie i wyjscie, musisz spetlic je razem bo wtedy bedziesz miał przerwe w obwodzie, a elektryczne po prostu odłacz wtyczke i zostaw.
wojtekrobert - |5 Cze 2013|, 2013 21:49
od której strony silnika dochodzą do niego przewody paliwowe, to jest od prawej (patrząc na auto od frontu)? zastanawiam się czy w tym miejscu nie odłączyć tych przewodów, ale nie jestem jeszcze w 100% pewny czy to te przewody. mimo to punkt za pomoc
Jankes - |5 Cze 2013|, 2013 21:54
Trzeba by obbadac, jak to jest wogóle podłaczone.
Dośc dziwne miejsce moim zdaniem, choc pomysłowo zamontowali.
Sprawdz gdzie biegna te przewody paliwowe, czy gdzies przy baku wstawili trójniki czy w komorze silnika, najlepiej byłoby teraz wymienic przewody paliwowe od baku do listwy i miec spokój.
|
|