| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektro-Gadżet-Lab - Kamera cofania
Darek_Police - |12 Maj 2013|, 2013 13:56 Temat postu: Kamera cofania Hejka,
od wczoraj cofam bez obaw czy czegoś z tyłu nie przeoczę W zestawie z nawigacją otrzymałem kamerkę cofania. Wczoraj wkomponowałem ją w listwę nad rejestracją z tyłu. Mała rzecz, a teraz ciągle chcę jeździć tyłem
Mazda 6 kamera cofania
pablo19 - |12 Maj 2013|, 2013 14:13 Temat postu: Re: Kamera cofania
| Darek_Police napisał/a: | ... a teraz ciągle chcę jeździć tyłem
... | Ciągnie do RWD co?
Ale masz fajne auto, wita się z Tobą
Zysio - |12 Maj 2013|, 2013 18:54
fajny patencior przy parkowaniu równoległym, baaardzo pomaga, w yarisie naukowym coś takiego jest na wypasie
Reader - |14 Maj 2013|, 2013 09:09
Darek_Police, myślę o czymś takim w Scorpio.
Najlepiej w uchylanym znaczku.
Mógłbyś zrobić jpg jak to wmontowałeś?
gufer-posepny - |14 Maj 2013|, 2013 09:39
Bywają gotowe ramki tablic z wkomponowanymi kamerkami . Pokopać na allegro , bo w obecnych czasach wszystko jest ( poza pieniędzmi na to ) . Linie kolorowe generuje sama kamera .
Reader - |14 Maj 2013|, 2013 09:41
W mk3 tablica jest za nisko.
Struna - |14 Maj 2013|, 2013 10:04
| Reader napisał/a: | | W mk3 tablica jest za nisko. | to sobie dasz na górnej krawędzi tablicy
Darek_Police - |14 Maj 2013|, 2013 20:39
Ale na samej kamerce nie można polegać, mało się o tira nie obtarłem Parkowanie dalej na lusterka, a kamerka pomaga dojechać maksymalnie do końca no i zapobiega wjechaniu na cokolwiek
Reader - |15 Maj 2013|, 2013 10:15
| Struna napisał/a: | to sobie dasz na górnej krawędzi tablicy |
Też nisko.
Poza tym u mnie tablica uchylana bo skrywa wlew LPG.
Struna - |15 Maj 2013|, 2013 11:30
o madafaka spryciula
pandy - |16 Maj 2013|, 2013 11:17
w Scorpio dobre miejsce jest przy gornej krawedzi tylniej szyby - kamerki teraz malutkie, przewod RG-179 albo skretka z konwerterkami i jakis wyswietlacz z wejsciem CVBS.
Darek_Police - |16 Maj 2013|, 2013 19:03
| pandy napisał/a: | | w Scorpio dobre miejsce jest przy gornej krawedzi tylniej szyby - kamerki teraz malutkie, przewod RG-179 albo skretka z konwerterkami i jakis wyswietlacz z wejsciem CVBS. |
Przy górnej krawędzi tylnej szyby? Co będziesz stamtąd widział?
Co do transmisji, to moja kamerka jest bezprzewodowa. Podłączona w klapie do światła cofania zaczyna nadawać, jak włączę wsteczny. Wtedy odbiornik przełącza się automatycznie na widok z kamerki.
jaroz - |17 Maj 2013|, 2013 11:09
| Darek_Police napisał/a: | | Co do transmisji, to moja kamerka jest bezprzewodowa. Podłączona w klapie do światła cofania zaczyna nadawać, jak włączę wsteczny. Wtedy odbiornik przełącza się automatycznie na widok z kamerki. | I to jest klasa!
pandy - |17 Maj 2013|, 2013 12:04
| Darek_Police napisał/a: |
Przy górnej krawędzi tylnej szyby? Co będziesz stamtąd widział?
|
Oczywiscie zadek bede widzial w ujeciu perspektywicznym.
A co twoim zdaniem zobacze?
| Darek_Police napisał/a: |
Co do transmisji, to moja kamerka jest bezprzewodowa. Podłączona w klapie do światła cofania zaczyna nadawać, jak włączę wsteczny. Wtedy odbiornik przełącza się automatycznie na widok z kamerki. |
No i co z tego skoro dalej masz iles kabelkow idacych do navi? Przelacznik moze przelaczac wejscie zrodla a kamerka moze byc zalaczona caly czas i np nagrywac obraz na rejestrator.
Darek_Police - |18 Maj 2013|, 2013 13:20
| pandy napisał/a: |
A co twoim zdaniem zobacze?
|
Moim zdaniem zobaczysz za mało. Ideą tych kamerek jest ich takie ustawienie, żeby było widać zderzak. Wtedy jesteś wstanie podjechać do przeszkody na kilka cm.
pablo19 - |18 Maj 2013|, 2013 13:22
| Darek_Police napisał/a: | ...
Co do transmisji, to moja kamerka jest bezprzewodowa. Podłączona w klapie do światła cofania zaczyna nadawać, jak włączę wsteczny. Wtedy odbiornik przełącza się automatycznie na widok z kamerki. | Da się z nią połączyć jakimś innym urządzeniem? Np laptokiem?
Darek_Police - |18 Maj 2013|, 2013 13:33
| pablo19 napisał/a: | | Da się z nią połączyć jakimś innym urządzeniem? Np laptokiem? |
Navi ma po prostu wejście video, jeśli masz w lapku TV-OUT, to tak.
pablo19 - |18 Maj 2013|, 2013 13:37
| Darek_Police napisał/a: | | pablo19 napisał/a: | | Da się z nią połączyć jakimś innym urządzeniem? Np laptokiem? |
Navi ma po prostu wejście video, jeśli masz w lapku TV-OUT, to tak. | Chyba TV-IN. Napisałeś, że kamerka jest bezprzewodowa. Czyli jest przewodowa?
Darek_Police - |18 Maj 2013|, 2013 13:48
| pablo19 napisał/a: | | Darek_Police napisał/a: | | pablo19 napisał/a: | | Da się z nią połączyć jakimś innym urządzeniem? Np laptokiem? |
Navi ma po prostu wejście video, jeśli masz w lapku TV-OUT, to tak. | Chyba TV-IN. Napisałeś, że kamerka jest bezprzewodowa. Czyli jest przewodowa? |
Chyba jednak TV-OUT
Kamerka jest bezprzewodowa, ale odbiornik sygnału jest wbudowany do ładowarki navi. Tak więc ładowarka ma dwie wtyczki miniUSB i video.
mam ten zestaw
pandy - |20 Maj 2013|, 2013 13:03
| pablo19 napisał/a: | | Darek_Police napisał/a: | ...
Co do transmisji, to moja kamerka jest bezprzewodowa. Podłączona w klapie do światła cofania zaczyna nadawać, jak włączę wsteczny. Wtedy odbiornik przełącza się automatycznie na widok z kamerki. | Da się z nią połączyć jakimś innym urządzeniem? Np laptokiem? |
Do notebooka przeciez mozesz uzyc kamerki USB no chyba ze chcesz "bezprzewodowo" wtedy najsensowniej jednak zrobic to klasyczna analogowa kamerka. Chociaz oczywiscie mozesz uzyckamerki wifi ale to byloby strzelanie do wrobli z armaty.
|
|