| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Panel drewnopodobny
hleb23 - |3 Kwi 2013|, 2013 10:12 Temat postu: Panel drewnopodobny Na pewno nie tylko ja mam problem ze skrzypiącym panelem drewnopodobnym. Zapewne był już kiedyś wyciągany i stąd hałas. Macie jakiś patent jak go "wytłumić". Rozebrać i podkleić jakąś piankową taśmą? Z góry dzięki za rady
masa300789 - |3 Kwi 2013|, 2013 10:48
Pewnie cos spaprane lub zlamane ...sprobuj jeszcze raz poskladac .Ja swoj nie raz sciagalem i nic nie skrzypi .Jedyne skrzypienie jakie mialem to kierownica byla luzna tzn trzeba bylo dociagnac srube mocujaca blokade
Julek - |3 Kwi 2013|, 2013 10:59
Jeśli panel ma większość zaczepów i metalowych blaszek, uchwyty w desce nie są połamane i jest skręcony co najmniej 4 z 6 fabrycznych śrubek to nie ma prawa skrzypieć.
Zdemontuj go w całości i obejrzyj dokładnie uchwyty, jeśli większość kluczowych (na dole przy zapalniczce, na górze nad zegarami) jest połamana - panel jest do wymiany i można go dostać za drobne w ładnym stanie. Jeśli połamane są najważniejsze uchwyty w desce - te nad radiem i nad zegarami, w które wkręca się śruby, to również nie ma szans dobrze go zamocować. No, ale wtedy w grę wchodzi wymiana deski, a znalezienie i dostarczenie ładnej nie jest już takie proste, podobnie jak jej demontaż i montaż.
Upewnij się jeszcze, że nie skrzypi szybka od zegarów - można ją z czuciem dokręcić po zdjęciu panela drewnopodobnego.
Klejenie czymkolwiek panelu to nieporozumienie.
hleb23 - |3 Kwi 2013|, 2013 11:32
Dzięki za pomoc, zrobi się cieplej, zdejme i zobacze, może uda się coś uratować plastikarzowi gdyby było tak źle
|
|