Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - kontrolka od alarmu nie gasnie

Blind29 - |10 Sty 2013|, 2013 17:59
Temat postu: kontrolka od alarmu nie gasnie
Witam. Mam problem w swoim wielorybie, mianowicie po przekreceniu kluczyka by włączyć radio, zapala sie kontrolka czerwona od alarmu i caly czas swieci. Wlacze zaplon i jest to samo. Gdy wlacze silnik, gaśnie. Jak wylacze silnik to sie zapala i dopiero gdy wyjme kluczyk to gaśnie. Co to moze byc? Pozdr.
bingo - |11 Sty 2013|, 2013 14:58

po przekreceniu kluczyka w zapłon poczekaj dobrą minutę i odczytaj ewentualnie kod imo.
czy stało się to nagle?

Blind29 - |13 Sty 2013|, 2013 16:56

Stało się to nagle, lampka zapala się już przy pierwszym przekręceniu kluczyka, na zapłonie wszystko gaśnie oprócz tej diody, świeci stale cały czas. Jak włączę silnik lub jak zgaszę i wyjmę kluczyk to gaśnie. Dziwne to trochę, bo jak zamykam auto to wszystko jest ok, dioda mruga tak jak powinna.

Aa i dodam jeszcze, że jak jadę i mam zamknięte w środku auto, to gdy zgaszę, centralny sam otwiera wszystkie drzwi. Podobnie jest przy zapalaniu, gdy jestem zamknięty od środka. Nigdy tak nie było.

bingo - |15 Sty 2013|, 2013 12:04

po minucie nie masz żadnych kodów? no i standard pytanie: wiązki i skrzynki robione?
Blind29 - |15 Sty 2013|, 2013 12:16

nie ma żadnych kodów, po prostu świeci stałym światłem. Wiązki i skrzynki oczywiście robione