Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - immo

golden86 - |11 Gru 2012|, 2012 17:58
Temat postu: immo
Panowie potrzebuje pomocy wsiadłem dziś do auta pod sklepem odpaliłem po czym auto zgasło i teraz świeci kontrolka immo po włączeniu zapłonu i nie chce zgasnąć co wiąże się z nie odpalaniem auta. Wiązki były robione, skrzynki bezpieczników także. Co jest nie tak?
pepi - |11 Gru 2012|, 2012 18:10

reset zrób
przekaznik od pompy paliwa ok ?

golden86 - |11 Gru 2012|, 2012 18:19

reset robiłem nie pomaga
Reader - |11 Gru 2012|, 2012 19:48

Poczekaj aż wymryga kod błędu.
golden86 - |11 Gru 2012|, 2012 19:54

Musze poczekac na wlaczonym zaplonie jak rozumiem. Po jakim czasie to wymryga?
Reader - |11 Gru 2012|, 2012 20:02

Czekasz aż zacznie migać.
golden86 - |12 Gru 2012|, 2012 07:39

Tu jest problem bo ona niechce mrugac swieci ciaglym swiatlem po wlaczeniu zaplonu. Jak wylacze zaplon zgasnie i mrugnie raz. Ale nie moge takze przez to zamknac auta w ten sposob ze naciskam dwa razy na pilocie zamknij. Wtedy sie aktywowal immo, a teraz nic.

[ Dodano: |12 Gru 2012|, 2012 08:04 ]
Panowie po nocy przemyśleń doszedłem do tego, że to się stało po tym jak założyłem hak i musiałem użyć trochę siły do tego, a tam z tyłu jest ten czerwony guzik od odcięcia pompy paliwowej, a kabel od niego idzie po mocowaniu haka z tego co zobaczyłem jak się położyłem dziś na śniegu. Może poszło jakieś zwarcie i wyłączyło pompę. Jest możliwość odwrócenia tego i włączenia pompy? lub jak sprawdzić czy to to?

[ Dodano: |12 Gru 2012|, 2012 08:19 ]
juz po wszystkim przycisk zderzeniowy w bagażniku był wyciśnięty. Wcisnąłem i pali autko. dzieki wszystkim pozdrawiam

Reader - |12 Gru 2012|, 2012 08:42

No tak, chyba Cię wprowadziłem w błąd tym mryganiem.
Najważniejsze, że działa.

rynio35 - |15 Sty 2013|, 2013 19:17

witam.
mam taki problem . otóż po odłączeniu aku i po wyciągnięciu schowka pasażera , po odpięciu kostek od ''komputerów'' czarnego z 3 gniazdami 2 wtyczki wpięte i pomarańczowa kostka ok 10x10cm z jednym wejściem i 1 wtyczką- nie wiem od czego to jest- po ponownym montażu i powpinaniu kostek po podłączeniu aku auto nie odpaliło/ nie zakręcił rozrusznik ,wszystko inne działa . Po ponownym demontażu jw. okazało się że przez przypadek uszkodziłem jeden przewód , zlutowałem ,zabezpieczyłem go i poskładałem wszystko ponownie i ... dalej zonk nie odpala , a wszystko inne działa więc pod auto płaski klucz na rozrusznik i na zwarcie przekręcił i odpalił a z kluczyka cisza co może być? wiem że na odległość to tylko ''czary mary'' ale może jakieś sugestie i czy mogło się coś spieprzyć i od czego jest to pomarańczowe coś . wczoraj przyjechałem, auto 29.24v ASB 95' postało przez noc i dzisiaj jak wyżej. POMOCY !!!

proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu jak coś

Reader - |16 Sty 2013|, 2013 07:32

Który przewód uszkodziłeś?
rynio35 - |16 Sty 2013|, 2013 10:36

w wiązce do- chyba modułu komfortu ta większa ''puszka''czarna za schowkiem pasażera ta wyżej- o ile pamiętam to z gniazda tych grubszych chyba niebieski z czarnym , a może po drodze któryś co podaje (+/impuls ) na rozrusznik ,bo na ''krótko'' zapalił :shock: - jak wymieniałem przewody od nagrzewnicy w komorze silnika możliwe ? zaraz idę szukać to dam znać o efektach ''poszukiwania zaginionego prądu'' :-d
Reader - |16 Sty 2013|, 2013 10:45

rynio35 napisał/a:
jak wymieniałem przewody od nagrzewnicy w komorze silnika możliwe ? zaraz idę szukać to dam znać o efektach ''poszukiwania zaginionego prądu'' :-d

A nie rozpiąłeś przypadkiem złącza koło akumulatora (od strony silnika) którym to m.in. biegnie przewód sterujący rozrusznikiem?
Sprawdź napięcie na tym przewodzie czy dochodzi gdy klucz w pozycji III.

rynio35 - |16 Sty 2013|, 2013 16:23

no i sprawa załatwiona :-d faktycznie przyczyną całego zamieszania było to złącze pod podstawą aku w komorze silnika jak kolega Reader domniemał ,tylko iż się nie rozpięło a gdzieś po prostu pękł przewód sterujący rozrusznikiem- i tu go ciach... tam go pod kierą po lewej do siwego przewodu polutowałem i ''to żyje!!!" :lol: dzięki za pomoc. pozdro