| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - alarm krokodyl
lukas2 - |4 Wrz 2012|, 2012 23:28 Temat postu: alarm krokodyl Witam. Mam w krokodylu dołożony alarm. Taki z pilocikiem wszystko w nim działa, no prawie wszystko. Centralka alarmu nie łapie sygnału z otwarcia klapy bagażnika (otwarcie drzwi łapie). Jest to cudo podpięte pod lampkę w bagażniku. Dzisiaj wieczorem zauważyłem że po otwarciu bagażnika wszystkie lampki (kupowdepy i oświetlenie podłogi) świecą się na 50%, dopiero jak otworzę drzwi rozbłyskają pełnym światłem. Tak samo lampka w bagażniku. Stało się tak...... nie wiem kiedy. Po dołożeniu elektryki szyb i kanapy musiałem delikatnie przedłużyć ten kabelek idący z lampki bagażnika do centralki alarmu. Wpiąłem kawałek grubszego kabelka - jakaś różnica? Czemu lampki oświetlenia świecą na 50 % po otwarciu klapy bagażnika?
WieSiu - |5 Wrz 2012|, 2012 07:07
lukas2, moze dlatego ze wpiales oswietlenie bagaznika do jednego zlacza w alarmie razem z czujnikami otwarcia drzwi ? jesli tak zrobiles to w miejsce laczenia kabli powinienes wepchac diode prostownicza, dla odseparowania sygnalow
lukas2 - |5 Wrz 2012|, 2012 11:07
Wiesiu ja tego nie podłączałem, robił to specjalista. Wszystko przez 4 lata było ok, a teraz zanikł ten sygnał. Odpinałem trochę kabelki jak dokładałem elektrykę ale z powrotem podłączyłem to tak jak było. Czemu oświetlenie świeci na pół gwizdka?
[ Dodano: |11 Wrz 2012|, 2012 20:26 ]
Czy po otwarciu bagażnika w mk2 świeci się tylko lampka w bagażniku czy też zapalą się lampki w suficie i kupowdepy np.
|
|