| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - kable idące do maski - od czego mogą być?
spawmex - |12 Lip 2012|, 2012 22:07 Temat postu: kable idące do maski - od czego mogą być? Witam, odkręcając maskę do malowania zauważyłem że idą do maski jakieś kable chyba 5 w jednej wiązce i 1 osobno, nie znalazłem żadnej wtyczki więc je obciąłem, od czego to mogą być kable? do głowy wpadło mi tylko ze to może być czujnik temperatury na zewnątrz, ale ten nadal działa;)
Zysio - |12 Lip 2012|, 2012 22:20
jedyne druty do maski to mogą iść do grzanych sprysków, ale to ze 2 na krzyż raptem
czujnik temp zewnętrznej masz pod belką z przodu
spawmex - |12 Lip 2012|, 2012 22:22
To wychodzi że ktoś sobie tam coś montował, chyba z czystej ciekawości rozbiorę to wygłuszenie maski, może się okaże co to takiego;)
Vaux - |12 Lip 2012|, 2012 22:53
| Zysio napisał/a: | | jedyne druty do maski to mogą iść do grzanych sprysków, |
Oj, wydaje mi się że jeszcze "pipczyk" alarmu fabrycznego mk1 też siedzi od spodu maski w owalnej dziurze, przynajmniej w Yakuzowym aucie czyli identyczny rocznik
spawmex - |12 Lip 2012|, 2012 23:03
tylko na jakiej zasadzie ten alarm by działał, a może już dawno jest odłączony;/
Aro - |12 Lip 2012|, 2012 23:23
| spawmex napisał/a: | | tylko na jakiej zasadzie ten alarm by działał, a może już dawno jest odłączony;/ |
Bardzo mądre ustrojstwo - w moim granatniku nadal działa (odpukać).
Korzysta z krańcówek w drzwiach i klapach, mikrowyłączników w zamkach. Alarmuje klaksonem schowanym za aku a działanie potwierdza tym pipczykiem w klapie.
spawmex - |12 Lip 2012|, 2012 23:26
a jak to uruchomić?
Kevin Xy - |12 Lip 2012|, 2012 23:27
wlacznik akurat jet na pasie
maska go zamyka
jet jeszcze jakies gowno pod maska, a pablo chyba tam lampke dorzucil- jednoprzewodowe
Aro - |13 Lip 2012|, 2012 15:42
| spawmex napisał/a: | | a jak to uruchomić? |
Jeśli alarm jest sprawny to np. nie zamykając szyby zamknij skorka kluczykiem Ten pipczyk pod maska piknie 5 razy. Później przez otwarte okno otwórz auto od środka i otwórz drzwi. Alarm powinien się włączyć: klakson za akumulatorem i awaryjne będą działać z częstotliwością 0,5/0,5 s przez jakiś czas - nie pamiętam ile, może z 0,5 min.
pablo19 - |18 Lip 2012|, 2012 10:55
| Kevin Xy napisał/a: | ...
jet jeszcze jakies gowno pod maska, a pablo chyba tam lampke dorzucil- jednoprzewodowe | lampkę to ja tam już miałem, ale to nie te lata wypustu co ma kolega. Potem lampek już chyba nie dawali. Pewnie kolega uciął dwa od grzanych sprysków + jeden od pipczyka.
|
|