Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - scorpio 2 problem z asb

krolikbax - |1 Maj 2012|, 2012 21:48
Temat postu: scorpio 2 problem z asb
Witam wszystkich jestem nowy i prosze o wyrozumiałosc lub przeniesienie do innego tematu .
do rzeczy kupiłem scorpio 95r 2,0 16 z asb problem nastepujacy rano po odpaleniu samochodu i przez pierwsze 8-10 km biegi wchodza wszystkie pozniej nie wrzuca 4 i przy zmianie z 2 na 3 wykreca obrotomierz do odciecia i i dopiero po chwili zarzuca 3 a jesli odepnę przepływke to biegi wchodza cały czas wszystkie tylko przy zmianie strasznie szarpie az piszcza opony ,przekładałem przepływke na nówke z hitachii problem był ten sam na kompie mam bład sondy przed kat i czujnik temp zasysanego powietrza.skrzynia raczej ok bo mam fakture z tamtego roku na naprawe na 2300zł od poprzedniego własciciela który twierdzi ze w warsztacie nawet przekladali mu na inna skrzynie i dalej problem był ten sam .

ford2fast - |1 Maj 2012|, 2012 22:22

Wiązki do regeneracji :roll:
krolikbax - |4 Maj 2012|, 2012 19:25

własnie dzisiaj jechalęm sobie i po wyprzedeniu ciezarowki scorpio przestało jechac do przodu jedzie tylko do tyłu i o co chodzi
playandwin24 - |4 Maj 2012|, 2012 19:34

Wiązki to słaby punkt Wielorybów, sprawdź je, zregeneruj... jak Ci sam nie odpala i nie jeździ to jest jeszcze ok ;)

I nie myśl jakbyś jeździł Golfem ;)

1Bodzio - |4 Maj 2012|, 2012 20:16

krolikbax napisał/a:
własnie dzisiaj jechalęm sobie i po wyprzedeniu ciezarowki scorpio przestało jechac do przodu jedzie tylko do tyłu i o co chodzi
Najprawdopodobniej sprzęgło forward (sprzęgło do jazdy w przód) doszło do wniosku że już wystarczy..... Słowem skrzynia będzie do wymiany na inną. :/
krolikbax - |4 Maj 2012|, 2012 22:39

ą jesli chodzi o te wiązki to całą wiązke od silnika i skrzyni czy tylko od skrzyni i co sie z nimi dzieje gnija czy obłażą z izolacji i zwieraja
Kevin Xy - |4 Maj 2012|, 2012 23:07

krolikbax napisał/a:
co sie z nimi dzieje gnija czy obłażą z izolacji i zwieraja

przeczytaj troche forum i nie wymyslaj kola na nowo

lukas2 - |4 Maj 2012|, 2012 23:52

Izolacja pęka na nich i się kruszy. Zostają gołe druty. Przypadłość oczatych wcześniej czy później każdego dopada