| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Elektryka szybra i podświetlenie podłogi
lukas2 - |22 Kwi 2012|, 2012 22:44 Temat postu: Elektryka szybra i podświetlenie podłogi Żeby nie śmiecić w jednym wątku:
1. Pacjent krokodyl - dołożenie elektryki szybra - gdzie z tym ustrojstwem się podpiąć tak żeby zbytnio ordynarnej rzeźby nie było
2. Pacjent wieloryb - gdzie wpiąć się z podświetleniem nóg? Kable trzeba ciągnąć aż od samej lampki w dachu czy gdzieś niżej da radę je znaleźć?
rabbit1 - |22 Kwi 2012|, 2012 23:10
1.pod lampke górna bo masz tam stały prad
2.możesz plusa wziąść z radia a minus przerwać na wyłączniku w dzwiach
lukas2 - |22 Kwi 2012|, 2012 23:29
| rabbit1 napisał/a: | | 1.pod lampke górna bo masz tam stały prad |
Chyba trochę za duże obciążenie jak na tak cienki kabel
| rabbit1 napisał/a: | | 2.możesz plusa wziąść z radia a minus przerwać na wyłączniku w dzwiach |
Rzeźba jak dla mnie duża
rabbit1 - |22 Kwi 2012|, 2012 23:33
a co tam masz za obciążenie silniczek z szybra pociągnie a co do rzeźby na dole to pytałeś jak najniżej,lepsze to niż ciągnięcie kabli od góry
Zysio - |23 Kwi 2012|, 2012 00:18
| lukas2 napisał/a: | | 1. Pacjent krokodyl - dołożenie elektryki szybra - gdzie z tym ustrojstwem się podpiąć tak żeby zbytnio ordynarnej rzeźby nie było |
śmiało pod lampkę, ale wcześniej poszukaj, czy nie masz gotowej wtyczki, bo może być
lukas2 - |23 Kwi 2012|, 2012 09:55
| Zysio napisał/a: | | śmiało pod lampkę, |
Skoro tak prawicie, mam już pod nią podłączone oświetlenie w daszku przeciwsłonecznym, trochę tam tłoczno się już robi
| rabbit1 napisał/a: | | 2.możesz plusa wziąść z radia a minus przerwać na wyłączniku w dzwiach |
Czyli od każdej krańcówki trza kabelek ciągnąć czy wystarczy do jednej?
bingo - |23 Kwi 2012|, 2012 16:14
| lukas2 napisał/a: | | zyli od każdej krańcówki trza kabelek ciągnąć czy wystarczy do jednej? | - wszystkio zależy od tego, co chcesz osiągnąć - krańcówka to włącznik, więc w zależności od tego, do której się podłączysz, od tej będzie się zapalać. Chyba, że nie masz bimbadełka (jeżeli takie wersje był), to wtedy nie ma problemu i wystarczy, że podepniesz się pod jedną. łatwe do sprawdzenia - wykręcasz jedną krańcówkę i sprawdzasz, czy jest tam masa w momencie otwarcia innych drzwi.
lukas2 - |24 Kwi 2012|, 2012 13:15
No właśnie jest bimbadełko. A nie można gdzieś z tego bimbadła włącznika wziąść?
pablo19 - |24 Kwi 2012|, 2012 13:44
| lukas2 napisał/a: | | No właśnie jest bimbadełko. A nie można gdzieś z tego bimbadła włącznika wziąść? | Powinien być przewód idący na lampki pod sufitem, ja z MKczy miałem/mam mało wspólnego zatem nie wiem który to, ale może ktoś podpowie.
bingo - |24 Kwi 2012|, 2012 15:01
| lukas2 napisał/a: | | No właśnie jest bimbadełko. A nie można gdzieś z tego bimbadła włącznika wziąść? | - możesz podpiąć się pod wyjście z dużej skrzynki i sprawa będzie rozwiązana. Kwestia znalezienia kabelka w moich notatkach, ale to w długi weekend mogę próbowqać odnaleść. I wtedy masz jak fabryka dała i wszystko przez przekaźnik.
lukas2 - |29 Kwi 2012|, 2012 23:43
Bingo mógłbyś ustalić który to kabelek?
|
|