| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - przyśpieszenie, spalanie, mk1 2,9 v6 145km ASB
spawmex - |13 Kwi 2012|, 2012 08:07 Temat postu: przyśpieszenie, spalanie, mk1 2,9 v6 145km ASB Witam, auto jak w temacie, może ma ktoś lub jeździł i podzieli się wiedzą na temat przyśpieszenia, spalania, oraz ogólnej dynamiki auta, sprawa wygląda tak że mam wrażenie że strasznie mułowaty jest, jeszcze przy małych prędkościach jakieś przyśpieszenie ma, ale już przy prędkości 80-100 to jak chce przyśpieszyć to tylko dużo hałasu narobi, takie jakby mruczenie.
Dodam że przy wymianie impulsatora w skrzyni biegów, zauważyłem że w puszcze katalizatora coś luźno lata, czy mogłoby to mieć wpływ na dynamikę auta?
Czekam na sugestie i z góry dziękuje
pablo19 - |13 Kwi 2012|, 2012 09:36 Temat postu: Re: przyśpieszenie, spalanie, mk1 2,9 v6 145km ASB
| spawmex napisał/a: | ...
Dodam że przy wymianie impulsatora w skrzyni biegów, zauważyłem że w puszcze katalizatora coś luźno lata, czy mogłoby to mieć wpływ na dynamikę auta?
Czekam na sugestie i z góry dziękuje | Jasne, że może mieć. Część wkładu katalizatora może przytykać wydech więc auto zamulone, że hej. Po pierwszy wypróżnij puszki od katów, po drugie przejrzyj dalszą część ukł. wydechowego w poszukiwaniu resztek katalizatorów zatykających przelot spalin.
ford2fast - |15 Kwi 2012|, 2012 12:53
| pablo19 napisał/a: | | po drugie przejrzyj dalszą część ukł. wydechowego w poszukiwaniu resztek katalizatorów zatykających przelot spalin |
Jeżeli rozsypany katalizator przytkał resztę wydechu to na ogół pomaga tylko jego wymiana
Szukać resztek to sobie można
| Cytat: | | Czekam na sugestie |
Rozepnij wydech przed katalizatorami i przejedź się kawałek , będziesz wiedział
|
|