| |
Ford Scorpio Team Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - linka sprzęgła chyba
lukru¶ - |3 Lut 2012|, 2012 15:30 Temat postu: linka sprzęgła chyba Objaw jest taki że wpadł mi pedał sprzęgła i musze zgasić silnik żeby zmieniać biegi,
Pacjent mk2 sedan BOA z manualem
Na razie opinie mam 2 skrajne jedna że nie da się bez kanału druga że się da
kto w okolicy ronda wiatraczna (w-wa) nie bał by się tej naprawy, autko stoi na parkingu krytym (temp około 4 do 10 st.C) ew gdzie¶ w rozs±dnych odległosciach i poza godzinami szczytu moge ew podjechać
mile widziane wszelkie sugestie,
Jakby kto¶ był chetny to zrobić, znał kogoć kontakt do mnie 501091794 ew [email protected]
kat - |3 Lut 2012|, 2012 16:57 Temat postu: Re: linka sprzęgła chyba
| lukru¶ napisał/a: |
Na razie opinie mam 2 skrajne jedna że nie da się bez kanału druga że się da
|
da sie.linka i wlaz pod auto,tylko go podciagnij troche do gory
lukru¶ - |3 Lut 2012|, 2012 17:37
kurcze wstyd się przyznać ale przeraża mnie to auto
w sumie skończyłem technikum i pracowałem 2 lata (praktyki)w toyocie ale 16lat temu
a w tym wynalazku przeraża mnie to wszystko ....
no niestety jak nikt się nie znajdzie to kupie jakie¶ kobyłki coby mi dziad na głowe nie spadł i bedę walczył ale szkoda mi poswiecać całej niedzieli jak kto¶ bed±cy na czasie zrobi to pewnie w pół godziny
a ja mam talent do urywania kabelków czujniczków i innych kwiatków ..
pepi - |3 Lut 2012|, 2012 18:00
a na pewno linka ?
bo może grzebień lub łapa
złap za linkę jak j± wyrwiesz to linka pod maski
toomcat - |6 Lut 2012|, 2012 20:15
lukru¶, jak co¶ to dzwoń , może co¶ poradzimy. pracuje niedaleko
lukru¶ - |7 Lut 2012|, 2012 09:15
linka zdemontowana i czeka na dorobienie nowej
to co na dzi¶ jutro mieli w intercars/elit/gordon jako¶ mnie nie przekonało
a niedaleko mnie jest zakład z dłuuuga tradycj± i za 50 zł dorobi
kat - |7 Lut 2012|, 2012 09:18
kup oryginal lub sprawna uzywke
Jankes - |7 Lut 2012|, 2012 09:53
Oryginal ponoc juz niedostepny
kat - |7 Lut 2012|, 2012 10:12
420 zl z dnia na dzien
linka z 2,9 12V
lukru¶ - |7 Lut 2012|, 2012 11:38
no własnie mi krzykneli ponad 500 za ori i to na pojutrze bo..... włoszczyzna i jaki¶ linex z cz-wy też straszna lipa i też nie mieli na już, a że teraz dla mnie nie sezon to i z kas± nie za ciekawie.
padło na pobliski warsztat z tradycjami, jak by co to na gwarancji mi wymieni± a i staruszek sympatyczny co to dorabia to co mi tam ...
[ Dodano: |7 Lut 2012|, 2012 17:14 ]
linka zamontowana ...
przy okazji namierzyłem kilka kolejnych bub w moim czołgu i jak się troche ociepli to będę starał się to wyeliminować, dokonałem jednego druta pokleiłem/pospawałem spsuty plastykowy uchwyt nawiewu po stronie kierowcy) nie widać i spełnia swoje zadanie ale ...
tak na serio to łatwo nie było, szczególnie w ¶rodku akurat rura od nawiewu i ful kabli kabelków i centralka od gaziu mi kolidowały, ale dzięki lusterk± drutom i innym ułatwieni± się udało.
linka szału nie robiła ale wygl±da solidnie, chyba da rade pedał chodzi chyba tak jak chodził wysprzegla się wszystko, wiec jaki¶ sukces jest.
temat chyba kosz
|
|