Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Montaż czujników parkowania

Ujek - |25 Maj 2005|, 2005 18:34
Temat postu: Montaż czujników parkowania
witam.dzisiaj mam takie pytanko.bo chce sobie zainstaowac czujnik parkowania.wiec zaczynam.Co jest w tylnim zderzaku czy sa te pianki czy cost to tam za sutrojstwo jest i ewentualnei jak to wyjac.Jak tego nie ma to spoko.i druga sprawa czy dalo by sie przeprowadzic te kable z czujnikow przez otwor od kabli do gniazda przyczepy jak wchodiz do srodka bo sie nie przygladalem.prosze tylko o dobre odpowiedzi najlepeij ludzi ktorym ktos wjechal w zadek i robili zderzak na wlasny koszt lub cos
Struna - |25 Maj 2005|, 2005 18:38

Zderzak ma wewnątrz taką piankę ale to delikatnie możesz nawiercić jak trzeba a kable spokojnie powinny wejść obok tych od hak-a.
Gość - |25 Maj 2005|, 2005 18:40

spoko to mnie pocieszyles.a gdzie te kable od haka wychodza w srodku?bo to tez wazne
Struna - |25 Maj 2005|, 2005 18:44

a to już musisz sam obadać bo cholera wie którędy Ci poprowadzili Ci co montowali haka
Rafał A.(antek) - |26 Maj 2005|, 2005 03:08

hmm wg mnie w tylnym zderzaku pianki brak, zieje pustka jest tylko profilowany plastik. A przewody przepusc razem z przewodami oswietlenia tablicy rejestracyjnej
Gość - |26 Maj 2005|, 2005 09:52

ok z kablami to juz spox. tylko teraz tak-czy das ie tam bez wiekszych problemow dojsc od spodu auta czy trzeba by zdejmowac zderzak.jesli zdejmowac to jak,gdzie ulokowane sa sruby i jak dostepne
Ujek - |26 Maj 2005|, 2005 09:53

lol to pisalem ja Ujek :D
Rafał A.(antek) - |26 Maj 2005|, 2005 10:12

nie da sie raczej albo bardzo ciezko, łatwiej zdjac zderzak o ile ci przejdzie przy głowce haka (powinien bez jego zdejmowania) zderzak o ile nie urwa ci sie śruby ( co bardzo prawdopodobne demontuje sie banalnie - odkrecasz 4 sroby ( po dwie na strone) mocujace zderzak w podłuznicach, odkrecasz takie plastikowe zakretki (rzekrecenie o 1/4 obrotu) bedace na dole koncowki zderzaka, przy kole, wyciagasz lampki od podswietlenia tablicy, odpinasz wtyczki od nich i cały sdezak pociagasz do tyłuzeby wyskoczył z zaczepów. Pozniej juz tylko wysuwasz go.