| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Automat brak wstecznego i 4 biegu
Popandzik - |23 Sty 2012|, 2012 18:51 Temat postu: Automat brak wstecznego i 4 biegu Witam
Mam problem ze wstecznym nie zawsze mi wchodzi niekiedy muszę bardzo długo czekać a jak już zapnie to trzęsie całą budą i nie ma mocy ,z początku wystarczyło zgasić silnik i ponownie włączyć bieg i było ok lecz teraz jest coraz gorzej (choć niekiedy działa bez problemu)to samo z 4 biegiem niekiedy przełoży bez problemu niekiedy dopiero przy 5 tysiącach a niekiedy wcale a później zapala się błąd skrzyni.Dodam że stan oleju jest ok kolor ciemno żółty przezroczysty.choć nie wiem kiedy był wymieniany (podobno rok temu ) Czy jest możliwe że to tylko ta słynna wiązka przewodów czy muszę zacząć szukać skrzyni?
Jankes - |23 Sty 2012|, 2012 20:04
zacząć od naprawy wiązki.
gucio - |23 Sty 2012|, 2012 22:03
| Popandzik napisał/a: | | .Dodam że stan oleju jest ok kolor ciemno żółty przezroczysty.choć nie wiem kiedy był wymieniany (podobno rok temu ) |
to co ty masz wlane??
Popandzik - |23 Sty 2012|, 2012 22:09
nie wiem co to za olej bo nie ja wymieniałem ma kolor tak jak by zużyty olej rzepakowy ,chyba powinien być czerwony?a co do wiązki to od czego najlepiej zacząć i po czym poznam że niebyła robiona poza tymi cała elektryka działa super
pablo19 - |23 Sty 2012|, 2012 22:42
stan oleju OK? Trzeba sprawdzić na rozgrzanej skrzyni na włączonym silniku po przewachlowaniu lewarkiem 2-3 razy.
Popandzik - |23 Sty 2012|, 2012 23:01
stan oleju ok dokładnie tak sprawdzałem jak pisałeś
|
|