| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - słady hamulec nożny
rabbit1 - |10 Sty 2012|, 2012 23:36 Temat postu: słady hamulec nożny po zregenerowaniu zacisków tylnich i odpowietrzeniu pedał hamulca za daleko wpada.na odpalonym silniku naciskałem kilka razy aż zrobił sie twardy i trzymałem z pewnym naciskiem i czuć jak pedał idzie niżej.pytanie czy to źle odpowietrzony układ czy może na pompie uszczelka przepuszcza??
Reader - |11 Sty 2012|, 2012 06:55
Źle odpowietrzony.
bingo - |11 Sty 2012|, 2012 08:56
porzędnie odpwietrzyj, to powinno pomóc
rabbit1 - |11 Sty 2012|, 2012 22:51
a czy odpowietrzanie na odpalonym silniku coś da????czy normalnie????? bo wymieniałem uszczelki w jednym zacisku i ciężko się go wkręcało i tak sobie myśle po cichu że gwint chyba raczej dobrze złapał
Julek - |11 Sty 2012|, 2012 22:56
rabbit1, nic nie da, odpowietrzaj po kolei wszystkie koła na zgaszonym
darecki111 - |24 Sty 2012|, 2012 09:01 Temat postu: Re: słady hamulec nożny
| rabbit1 napisał/a: | | po zregenerowaniu zacisków tylnich i odpowietrzeniu pedał hamulca za daleko wpada.na odpalonym silniku naciskałem kilka razy aż zrobił sie twardy i trzymałem z pewnym naciskiem i czuć jak pedał idzie niżej.pytanie czy to źle odpowietrzony układ czy może na pompie uszczelka przepuszcza?? | A czy to nie powinno być tak że nawet jak układ zapowietrzony to ped... hmm hamulec po na pompowaniu jest twardy (no może lekko sprężynujący) ale na pewno nie powinien się pod naciskiem zapadać. Bo to by świadczyło o jakiejś nieszczelności. Jak płynu nie ubywa to nieszczelność na pompie jak ubywa to szukać.
|
|