| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - twardy pedał hamulca
norek636 - |5 Lis 2011|, 2011 01:11 Temat postu: twardy pedał hamulca Witam mam problem mechanik wymieniał mi kolektor ssacy poniewaz miałem peknieta czesc wodna , jupiłem uzywke i została zamontowana (mam nadzieje z e prawidłowo) tylko ze teraz autko szaleje na niskich obrotach (cos w granicach 300-900 rpm/min) i hamulce zrobiły sie strasznie twarde i prawie nic nie hamuja , mam uklad podcisnieniowy , gdzie moge szukac przyczyn błagam o pomoc
ford2fast - |5 Lis 2011|, 2011 01:51
Nieszczelność na przewodzie podciśnieniowym pomiędzy serwem pompy hamulcowej a kolektorem ssącym
Obejrzyj czy nie jest gdzieś przełamany lub źle osadzony w złączce na kolektorze
norek636 - |5 Lis 2011|, 2011 02:43
wlasnie wydaje mi sie ze jest oki nie wiem czy nie jest to moze wina uszczelek kolektora ?? czy jest taka mozliwosc??
[ Dodano: |5 Lis 2011|, 2011 02:52 ]
zdjałem równiez wezyk tam przy kolektorze i przyłozyłem palec zeby zobaczyc czy zassie i ledwo co zasysa czy jest to objaw - oznaka czego?? i jeszcze te obroty??
robkom - |5 Lis 2011|, 2011 06:03
jest gdzieś nieszczelność i tyle. Obroty też będą głupiały jak będzie lewizna. Posprawdzać trzeba wszystkie wężyki podciśnień, czy któryś nie pękł, lub czy nie jest źle założony.
ford2fast - |5 Lis 2011|, 2011 09:23
| robkom napisał/a: | | jest gdzieś nieszczelność i tyle. Obroty też będą głupiały jak będzie lewizna. Posprawdzać trzeba wszystkie wężyki podciśnień, czy któryś nie pękł, lub czy nie jest źle założony. |
Dokładnie tak jak kolega napisał
|
|