Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - szyby ostatni raz

lukas2 - |17 Sie 2011|, 2011 10:58
Temat postu: szyby ostatni raz
Witam Proszę o konkretna odpowiedź: czy po włożeniu przekaźnika R13 bezpieczników i zamianie wiązki elektrycznej środka auta (bez ruszania wiązki komputera) zamianie wiązki w drzwiach elektryka szyb ruszy? Czy też potrzebne są jeszcze dodatkowe jakieś moduły komfortu itp.? Na dzień dzisiejszy auto jest full korba. Posiadam w szopie wiązkę na elektrykę przodu włącznie z lusterkami, ale kolega Van ma na zbyciu wiązkę na 4 szyby i jak to napisał "na wszystko co mogło być w środku elektryczne". Jakbym zwalał już dechę to wolałbym włożyć tą bardziej rozbudowana wiąchę więc pytanie do tego: czy potrzebne są jakieś dodatkowe moduły (sterowniki) czy plug&play i będzie działało elektryka tyłu, choinka itp... i czy wsteczny podpięty jest pod ta wiąchę czy pod inną (wiąchą Vana prawdopodobnie jest z automatu - chyba)?
Adam73 - |17 Sie 2011|, 2011 12:04

lukas2 napisał/a:
czy po włożeniu przekaźnika R13 bezpieczników i zamianie wiązki elektrycznej środka auta (bez ruszania wiązki komputera) zamianie wiązki w drzwiach elektryka szyb ruszy? Czy też potrzebne są jeszcze dodatkowe jakieś moduły komfortu itp.?

Jeśli to '92 to potrzebny jeszcze zielony przekaźnik w drzwiach kierowcy.

lukas2 napisał/a:
kolega Van ma na zbyciu wiązkę na 4 szyby i jak to napisał "na wszystko co mogło być w środku elektryczne".

czyli powinien miec i ten przekaźnik

bingo - |17 Sie 2011|, 2011 13:29

Adam73 napisał/a:
Jeśli to '92 to potrzebny jeszcze zielony przekaźnik w drzwiach kierowcy.
- nie koniecznie, występował tylko w full opcji, a i bez niego będzie wszystko OK (wsttawiamy mostek). No i nie był on raczej zielony, a raczej brązowy, no ale ja jestem daltonistą, więc mogę sie mylić ... w MK2 moduł komfort to wlaśnie ten przekaźnik ...
lukas2 - |17 Sie 2011|, 2011 14:05

Przekaźnik brązowy mam na wíązce drzwiowej którą juz mam w szopie. A jak kwestia choinki i wstecznego?