| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Kontrolka alarmu na podszybiu
jaroz - |25 Lip 2011|, 2011 23:31 Temat postu: Kontrolka alarmu na podszybiu Hej Panowie i Panie,
do czasu wypadku miałem tak (myślę, że prawidłowo), że podczas zapalania kontrolka świeciła światłem stałym, a po zapaleniu gasła. Przy uruchamianiu oryginalnego alarmu (czyli kluczyk w prawo, a następnie w lewo) kontrolka migała szybko (chyba) po czym po uzbrojeniu już wolniej i migała tak do momentu dezaktywacji. Teraz po odebraniu auta z naprawy zauważyłem, że wszystko działa podobnie z wyjątkiem tego, że po uruchomieniu alarmu w ogóle dioda nie miga Jaka może być tego przyczyna? Wszystkie czujniki zamknięcia maski, klapy i drzwi działają, wiec...?
Adam73 - |26 Lip 2011|, 2011 12:49
| jaroz napisał/a: | | podczas zapalania kontrolka świeciła światłem stałym, a po zapaleniu gasła. Przy uruchamianiu oryginalnego alarmu (czyli kluczyk w prawo, a następnie w lewo) kontrolka migała szybko (chyba) po czym po uzbrojeniu już wolniej i migała tak do momentu dezaktywacji. |
Czyli prawidłowo.
| jaroz napisał/a: | | po uruchomieniu alarmu w ogóle dioda nie miga | a wogóle miga ?? Bo wynikałoby że alarm niezałączony.
bingo - |26 Lip 2011|, 2011 13:09
jak dioda nie miga, to nie masz uzbrojonego alarmu, bo któryś czujnik nie widzi zamknięcia denek klapy lub drzwi. jezeli na autku masz wzystko działa i jest zamkniete, to czujnik pod maską do sprawdzenia. jak uzbrajasz, to masz sygnał dzwiękowy?
Zysio - |28 Lip 2011|, 2011 00:07
Jak po dzwonku się tak zrobiło, to kierowałbym się jak bingo pisze - ku sprawdzeniu czujnika maski.
Adam73 - |28 Lip 2011|, 2011 09:07
Pytanie jest czy wogóle alarm "abla", bo mozliwe że jest całkiem odpięty.
jaroz - |1 Sie 2011|, 2011 08:45
| Adam73 napisał/a: | | a wogóle miga ?? Bo wynikałoby że alarm niezałączony. | Adam, obecnie w ogóle nie miga , jeśli mówimy o alarmie. Natomiast przy zapalaniu auta świeci jak przed wypadkiem. | bingo napisał/a: | | jezeli na autku masz wzystko działa i jest zamkniete, to czujnik pod maską do sprawdzenia | Wszystko gaśnie na "autku". A w tym czujniku maski co mam sprawdzić? Bo belka górna w wypadku w ogóle nie ucierpiała, a fizycznie czujnik wygląda ok. | bingo napisał/a: | | jak uzbrajasz, to masz sygnał dzwiękowy? | Tak. Po "podwójnym" ruchu kluczykiem słychać sygnał dźwiękowy. Jednak dioda nie miga w ogóle. I to właśnie jest dziwne. Nie wiem czy to ma wpływ, ale zamykając od strony pasażera nie słychać "dodatkowego" ryglowania". Czy to jest jakiś trop?
bingo - |1 Sie 2011|, 2011 09:03
| jaroz napisał/a: | | obecnie w ogóle nie miga | - zacznie migać dopiero po uzbrojeniu, czyli zamknieciu wszystkich obwodów, któryś czujnik nie działa. | jaroz napisał/a: | | w tym czujniku maski co mam sprawdzić | - zacznij od sprawdzenia, czy jest podłączony prawidłowo, później zrób test - młotek lub kobietę na włącznik, załaczasz alarm i po minucie puszczasz włacznik.
| jaroz napisał/a: | | ale zamykając od strony pasażera nie słychać "dodatkowego" ryglowania". | - nie słychać, czy nie załacza się, bo to spora różnica, no i nie słychać siłowników, czy nie słychać brzęczyka? ale jak od strony kierowcy zamyka wszystko, to układ centralnego i alarmu jest OK. a jedynie pewnie czujnik maski nie podłczony lub padnity (stawiam na to drugie).
[ Dodano: |1 Sie 2011|, 2011 09:03 ]
co było już wielokrotnie wałkowane i powinneś od tego zacząć sprawdzać zamiast zakladać kolejny wątek ....
jaroz - |1 Sie 2011|, 2011 09:40
Oki Bingo, czyli zacznę od sprawdzenia czujnika maski Co do dodatkowego ryglowania od strony pasażera, to nie słychać tego charakterystycznego dodatkowego dźwięku siłowników ("dead lock"), który jest wyraźnie słyszalny przy zamykaniu od strony kierowcy. Ale brzęczyk zawsze słychać przy podwójnym ryglowaniu, także spoko. Wiem, że powinieniem poszukac, ale neta miałem z doskoku i w biegu i nie pomyślałem, żeby poszukać. Sorki.
bingo - |1 Sie 2011|, 2011 12:08
| jaroz napisał/a: | | Co do dodatkowego ryglowania od strony pasażera, to nie słychać tego charakterystycznego dodatkowego dźwięku siłowników ("dead lock"), który jest wyraźnie słyszalny przy zamykaniu od strony kierowcy. Ale brzęczyk zawsze słychać przy podwójnym ryglowaniu | - a rygluje? bo czujnik przy zamku będzie OK, ale siłowniki moze padły. Pamiętaj, że podwójny rygiel ma dwa obwody na krzyź podłaczone.
jaroz - |1 Sie 2011|, 2011 14:11
Czy rygluje? No zamyka generalnie drzwi z obu stron, ale jak pisałem, nie słychać tego dodatkowego zamykania po stronie pasażera. Obsłucham to jeszcze dziś dokładnie. Ale dźwięk alarmu jest - pikadełko czy jak tam to zwał | bingo napisał/a: | | Pamiętaj, że podwójny rygiel ma dwa obwody na krzyź podłaczone | Może padło to ryglowanie i przez to dioda nie mruga, sygnalizując ogólnie że jest problem? Tak głośno sobie myślę
bingo - |2 Sie 2011|, 2011 16:39
| jaroz napisał/a: | | Czy rygluje? No zamyka generalnie drzwi z obu stron, ale jak pisałem, | - ale sprawdz, czy rygiel drugoi zaciąga na każdych drzwiach, co za problem to sprawdzić ...
jaroz - |3 Sie 2011|, 2011 08:55
| bingo napisał/a: | | co za problem to sprawdzić ... | Jeśli słuchowo, to nie problem Nie słyszę tego stojąc przy drzwiach. Mam to sprawdzić fizycznie?
bingo - |3 Sie 2011|, 2011 10:50
| jaroz napisał/a: | | Mam to sprawdzić fizycznie? | zostawiam bez komentarza ...
jaroz - |3 Sie 2011|, 2011 14:33
| bingo napisał/a: | | zostawiam bez komentarza ... | No nie możesz Jak już piszesz to pisz Miałem na myśli, że trzeba by zrzucać tapicerkę drzwi i na co mam dalej zwrócić uwagę? Co decyduje o podwójnym ryglowaniu?
Zysio - |3 Sie 2011|, 2011 15:17
hm, a nie prościej zamknąć na podwójny i szarpac wewnętrzne klamki i próbować otworzyć? i jak się da otworzyć to kombinowac z szukaniem przyczyny
chyba ze się może nie znam...
bingo - |3 Sie 2011|, 2011 15:36
nie wiem jak inni, ale ja po prostu sprawdzam klamką, czy zamyka zamek. jeszcze nie spotkałem sie z sposobem sprawdxania zamkniecia zamka przez demontaz tapicerki ... czy ty zawsze sprawdzasz zamknięcie auta przez zwalenie tapicerki ?!?
[ Dodano: |3 Sie 2011|, 2011 15:39 ]
może przesadze z opisem i bedę nieco śmieszny, ale jezeli ktoś nie wie, to centralny blokuje mozliwość otwarcia klamką zewnętrzną (czyli jak działa, to nie można otworzyć auta za pomocą klamki zewnętrznej danych drzwi), a drugie ryglowanie blokuje możliwść otwarcia drzwi również klamką wewnętrzną. najczęsciej (m.in. w scorpio), podwójne ryglowanie aktywuje też czujniki ruchu wewnątrz auta. w scorpio, jak i w większości aut, drugi rygiel nie załaczy się, jeżeli perwszy nie jest zamknięty, a odblokowanie pierszego ryglowania automatycznie zwalnia drugi rygiel.
Zysio - |3 Sie 2011|, 2011 20:31
| bingo napisał/a: | | jeszcze nie spotkałem sie z sposobem sprawdxania zamkniecia zamka przez demontaz tapicerki ... czy ty zawsze sprawdzasz zamknięcie auta przez zwalenie tapicerki ?!? |
jaroz - |4 Sie 2011|, 2011 08:16
| Zysio napisał/a: | | a nie prościej zamknąć na podwójny i szarpac wewnętrzne klamki i próbować otworzyć? | A wiesz, że nie wpadłem na to? Tak zrobię.
[ Dodano: |4 Sie 2011|, 2011 08:19 ]
| bingo napisał/a: | | czy ty zawsze sprawdzasz zamknięcie auta przez zwalenie tapicerki ?!? | Jeszcze nigdy. To by był mój "pierwszy raz" | bingo napisał/a: | | podwójne ryglowanie aktywuje też czujniki ruchu wewnątrz auta. w scorpio | Zysio, jak więc mam sprawdzić? Siedząc w środku skoro czujniki ruchu są, czy otworzyć okno i sięgnąć do klamki wewnątrz? Może głupie pytanie, ale tak właśnie przyszło mi do głowy
pablo19 - |4 Sie 2011|, 2011 08:25
Musisz sobie zapewnić asystę, czyli robi się już przedsięwzięcie na dużą skalę.
bingo - |4 Sie 2011|, 2011 11:24
| pablo19 napisał/a: | | Musisz sobie zapewnić asystę, czyli robi się już przedsięwzięcie na dużą skalę. | i to sporą:
- po jednej osobie przy każdych drzwiach w środku - 4 osoby
- po jednej do kazdego z czujników, jeżeli są sprawnie, a jezeli nie , to po dwie osoby, co by zaślepiły palcami czujniki ruchu - 2 lub 4 osoby
- co najmniej jedna osoba w środku do asekuracji - 1 osoba
- cztery osoby z młotkami przy każdym oknie, co by w razie czego zbiły szybę, jak by zamki się zaklinowały - 4 osoby
- najlepiej dwie osoby do otwierania zamków, by można było przeprowadzić cała operacje szybko - 2 osoby
- dwie osoby z siłownikiem hydraułlicznym (najlepiej ze Straży Pozarnej), by w razie czego szybko otworzyć maskę i odciąć zasilanie przy akumuklatorze. - 2 osoby
co daje nam około 15 lub 17 osób potrzebnych do przeprowadzena operacji sprawdzenia podwójnego ryglowania.
pablo19 - |4 Sie 2011|, 2011 12:19
Jeszcze kat z lawetą na sam koniec.
Kevin Xy - |4 Sie 2011|, 2011 13:08
z racji skali trzeba jeszcze chinczyka z buda hotdogi/kielbaski no i dziewczyny do serwowania zimnych napoji
jaroz - |4 Sie 2011|, 2011 14:46
Ocho, to się robi już praktycznie zlot To zapraszam wszystkich wolnych z okolicy na akcję "zamek"
bingo - |4 Sie 2011|, 2011 15:01
| jaroz napisał/a: | | To zapraszam wszystkich wolnych z okolicy na akcję "zamek" | ok, ale po twojej stronie jest załatwienie | Kevin Xy napisał/a: | | dziewczyny do serwowania zimnych napoji | po dwie na łebka
jaroz - |5 Sie 2011|, 2011 08:31
Już czekają i skrzynka piwa też czeka...bo nie ma kto wypić od miesiąca!
[ Dodano: |17 Sie 2011|, 2011 08:25 ]
| pablo19 napisał/a: | | czyli robi się już przedsięwzięcie na dużą skalę. | No więc tak - nie zatrudniłem statysty, tylko...otworzyłem maskę i widocznie czujnik maski działa prawidłowo, bo alarm nie chciał się aktywować przy otwartej masce. Przy zamkniętej masce i zamykaniu auta na podwójny rygiel od strony pasażera słychać jednak podwójne ryglowanie. Może nie tak "donośnie" jak od strony kierowcy, ale jednak słychać. Co więc jest? Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie? Spróbuję dziś jeszcze akcję alarm+pasażer zamknięty na podwójny rygiel.
gorgo - |17 Sie 2011|, 2011 09:15
A na masce masz przyklejony/ wczepiony taki okrągły gadżet, który wciska wyłącznik otwarcia maski?
U mnie tego nie ma i na podwójnym ryglu alarm się nie uzbraja, jak wcisnę ręcznie wyłącznik to alarm jest uzbrojony...
jaroz - |17 Sie 2011|, 2011 12:48
| gorgo napisał/a: | | A na masce masz przyklejony/ wczepiony taki okrągły gadżet, który wciska wyłącznik otwarcia maski? | Sprawdzę, bo po wypadku jest nowa maska i może być coś nie tak (coś mogli nie przełożyć ze starej maski). Generalnie jak mam maskę zamkniętą to alarm się uzbraja, tj. pika ileś tam razy i zamyka na podwójny rygiel.
Adam73 - |17 Sie 2011|, 2011 13:08
jaroz, krokodyle nie maja nic w masce co by wciskało stycznik. U mnie stycznik jest wciskany poprostu tym blaszanym wzmocnieniem maski.
bingo - |17 Sie 2011|, 2011 13:25
no to jak się uzbraja alarm, to czego jeszcze od niego oczekujesz, bo już zgupiałem ? jak alarm się uzbroi, to wszystko jest OK. Chyba że coś mnieomineło i masz nowy problem ...
jaroz - |18 Sie 2011|, 2011 08:47
| Adam73 napisał/a: | | krokodyle nie maja nic w masce co by wciskało stycznik. U mnie stycznik jest wciskany poprostu tym blaszanym wzmocnieniem maski. | Acha. | bingo napisał/a: | | no to jak się uzbraja alarm, to czego jeszcze od niego oczekujesz | Domyślam się, że się uzbraja, bo daje sygnał dźwiękowy, natomiast do czasu wypadku było tak, że równocześnie uruchamiała się dioda na podszybiu - podczas uzbrajania migała dość szybko, po czym po iluś tam sekundach już wolniej, miarowo. Teraz tego nie ma i to jest dla mnie problem Coś jest nie teges wg mnie.
Vaux - |20 Sie 2011|, 2011 10:58
łup
bingo - |20 Sie 2011|, 2011 11:23
| jaroz napisał/a: | | Domyślam się, że się uzbraja, bo daje sygnał dźwiękowy | - no to źle się domyślasz, bo dzwięk oznacza załaczenie podwójnego ryglowania, a nie uzbrojenie alarmu, uzbrojenie alarmu to pulsacja diody ...
| jaroz napisał/a: | | Teraz tego nie ma i to jest dla mnie problem | czyli albo się nie uzbraja, albo przepalona dioda ...
czy po włączeniu zapłonu dioda się zapala i jęzeli tak, to na jak długo. jak nie to zacznij od sprawdzenia samej diody
jaroz - |20 Sie 2011|, 2011 13:13
bingo, wczoraj wszystko sprawdziłem wieczorem i tak:
- o dziwo przy dłuższym przytrzymaniu kluczyka w drugim ruchu (podwójne ryglowanie, które działa) dioda zaczęła działać, czyli przy uzbrajaniu miga szybko, po czym (jakieś 10-15 sekund) miga już wolniej na stałe (czyli dioda jest ok. Zresztą pisałem wcześniej, że podczas odpalania auta świeci stałym światłem na bodajże 5 sekund, potem gaśnie),
- przy otwartym oknie włożyłem rękę do środka i zakłócając pole czujników na słupku "B" powodowałem (dopiero bardzo blisko czujników! tak ma być?), że dioda świeciła światłem stałym. Jednak żadna syrena nie wyła Gdzie mam pogrzebać w tym temacie? Jakieś oryginalne bezpieczniki są do tego? Gdzie syrena jest zabudowana?
Zysio - |20 Sie 2011|, 2011 13:35
Może franca (syrena) sama odłączona bo dawała w kość
bingo - |20 Sie 2011|, 2011 17:46
| jaroz napisał/a: | | o dziwo przy dłuższym przytrzymaniu kluczyka w drugim ruchu | - żadne o dziwo, tylko tak jest prawidłowo - uzbrajasz alalrm czymając 1 srekundę ... Jaroz, czy ty chociaż przeczyttałeś instrukcję do MK2 ?!? | jaroz napisał/a: | | czyli przy uzbrajaniu miga szybko, po czym (jakieś 10-15 sekund) miga już wolniej na stałe | - czyli prawidłowo
| jaroz napisał/a: | | że podczas odpalania auta świeci stałym światłem na bodajże 5 sekund, potem gaśnie | - i też prawiodłowo
| jaroz napisał/a: | | przy otwartym oknie włożyłem rękę do środka i zakłócając pole czujników na słupku "B" powodowałem (dopiero bardzo blisko czujników! tak ma być?), że dioda świeciła światłem stałym. Jednak żadna syrena nie wyła Gdzie mam pogrzebać w tym temacie? Jakieś oryginalne bezpieczniki są do tego? Gdzie syrena jest zabudowana? | - przy zbiorniczkach masz klakson jak od malucha, wielkorotnie o tym pisano .... dobra, po trzech stronach postów ustalono, że w sumie wszystko jest OK z kontrolką i nmało tego, nic nie było od początku .... teraz pewnie trzy posty w celu stwierdzenia, że kabelek od klaksona jest wypięty ...
Maross - |20 Sie 2011|, 2011 20:31
| bingo napisał/a: | | teraz pewnie trzy posty w celu stwierdzenia, że kabelek od klaksona jest wypięty ... |
nie zapomnij o kolorze kabelka , jest niebieski , sam potrzebuje podłączyć syrene , jak to zrobić ?
jaroz - |23 Sie 2011|, 2011 10:11
| bingo napisał/a: | | czy ty chociaż przeczyttałeś instrukcję do MK2 ?!? | Oczywiście Tyle tylko, że przez pół roku auto stało odłogiem i "odzwyczaiłem się" od prawidłowych odruchów i zapomniałem, że ciut dłużej trzeba przytrzymać kluczyk w drugim położeniu | bingo napisał/a: | | że kabelek od klaksona jest wypięty ... | A jak będzie? i nadal cisza będzie?
bingo - |23 Sie 2011|, 2011 11:05
| jaroz napisał/a: | | A jak będzie? i nadal cisza będzie? | - zacznij sprawdzać, a potem twórz kolejne pytania
jaroz - |23 Sie 2011|, 2011 11:31
Przecie żartowałem Sprawdzę.
|
|