| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - elektryka szyb - skrzynka
lukas2 - |19 Lip 2011|, 2011 22:41 Temat postu: elektryka szyb - skrzynka Panowie koledzy, towarzysze;-) pomóżcie otóż: tak jak pisałem nie mam prądu na bezpieczniku do elektryki szyb, szyberdachu też zresztą... Dalej nie sprawdzałem. Podłączyłem na krôtko inną skrzynkę (tylko pod ten wielowtyk od góry) i też zasilania niet. Po odłączeniu wielwtyku ze skrzynki którą mam w auci nie bylo klaksonu, dmuchawy ale np. centralny działał jakieś 5 lat temu auto zgubiło prąd na wysokie napięcie i elektryk coś tam grzebał w skrzynkach - auto uruchomił i tak działa do dzisiaj. Jest szansa że coś tam poprzerabiał w skrzynce dużej? Małą rozbierałem i wyglądała na oryginał, na instalacji pod maską i pod dechą teź przeróbek nie widać. Czy jest szansa że po wymoanie skrzynki na taką po regeneracji znajdę prąd na elektrtkę szyb i szyberdachu pod odpowiednimi bezpiecznikami?
Domyn0 - |3 Sie 2011|, 2011 22:26
posprawdzał bym jeszcze wtyczki ze spodu skrzynki czy wszystkie konektorki czyste i nie po rozginane na boki, przezywałem ostatnio podobny ból ale ze światłami. Jak wtyczki beda OK, albo zrobisz je na OK i dalej to samo będzie to proponuje rozebrać duża skrzynkę
lukas2 - |3 Sie 2011|, 2011 22:57
Temat już w miarę obadany. Okazało się że brakuje mi przekaźnika w gnieździe R13 tylko nie wiem jaki to ma być. W oczatym jest tam zworka a w krokodylu ma być przekaźnik. Próbuje sie dowiedzieć jaki. Jak go zdobędę to go wepnę i wtedy jeszcze raz sprawdzę. Pomocy w ustaleniu jaki to przekaźnik.... Proszę
[ Dodano: |16 Sie 2011|, 2011 22:18 ]
Jeszcze pytanko w tym temacie. Proszę o konkretna odpowiedź: czy po włożeniu przekaźnika R13 bezpieczników i zamianie wiązki elektrycznej środka auta (bez ruszania wiązki komputera) zamianie wiązki w drzwiach elektryka szyb ruszy? Czy też potrzebne są jeszcze dodatkowe jakieś moduły komfortu itp.? Na dzień dzisiejszy auto jest full korba. Posiadam w szopie wiązkę na elektrykę przodu włącznie z lusterkami, ale kolega Van ma na zbyciu wiązkę na 4 szyby i jak to napisał "na wszystko co mogło być w środku elektryczne". Jakbym zwalał już dechę to wolałbym włożyć tą bardziej rozbudowana wiąchę więc pytanie do tego: czy potrzebne są jakieś dodatkowe moduły (sterowniki) czy plug&play i czy wsteczny podpięty jest pod ta wiąchę czy pod inną (wiąchą Vana prawdopodobnie jest z automatu - chyba)?
|
|