| |
Ford Scorpio Team Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - SZYBERDACH - MECHANICZNY
MIREK_ŁÓD¬ - |19 Maj 2005|, 2005 16:52 Temat postu: SZYBERDACH - MECHANICZNY Mam problem z szyberdachem Jak kręcę w jedn± stronę to podnosi się ale z oporami i zgrzytem W drug± niestety nie odsuwa się i nie mogę przrkręcić korbelk±. Podejżewam ze jest pop prostu zapieczony I tu jest problem GDZIE TO POROZBIERAĆ I NASMAROWAĆ I JAKIM SMAREM Bo nie chciałbym czego¶ uszkodzić.
Pozdrawiam
Struna - |19 Maj 2005|, 2005 17:12
a tu już opisywano to kilka razy na forum jak i co odkręcić i gdzie napsikać żeby poszło - użyj opcji szukaj.
misio_23 - |19 Maj 2005|, 2005 17:27
.... ja miałem całkowicie zapieczony mechanizm,odkręciłem korbę i psikałem na o¶kę mechanizmu WD / to nie jest reklama / po czasie bawiłem się korbk± i znowu psikałem i tak dalej aż pusciło a jak pu¶ciło i szło dach odsun±ć to smarowanie prowadnic ,linki i przekładni - działa do dzisiaj .... powodzenia .
... a ... poszukaj w wyszukiwarce - jak radzi Struna - znajdziesz tam inne przypadki i sposoby ..
MIREK_ŁÓD¬ - |19 Maj 2005|, 2005 17:36
OK Dzięki za podpowiedĽ. zaraz zacznę szukać I dzięki za podpowiedĽ
Pozdrawiam
Aro - |19 Maj 2005|, 2005 19:09
Spróbuj jedn± ręk± kręcić, kolebać a drug± naciskać tyln± czę¶ć szyby w dół. Powinno pu¶cić.
MIREK_ŁÓD¬ - |19 Maj 2005|, 2005 21:03
Dzięki Aro za podpowiedĽ Dzi¶ już mi się nie chce ale jutro zobaczę czy pomoże,bo za rozbieranie to i tak wezmę się nie wcze¶nie j jak w przyszłym tygodniu
O skutkach napiszę jutro.
MIREK_ŁÓD¬ - |29 Maj 2005|, 2005 01:04
Czy po odkręceniu ¶róbki w korbelce powinna ona zej¶ć Bo niestety odkręciłem j± a korbelka ani drgnie a nie chciałbym czego¶ uszkodzić I jeszcze jedno szyber zacz±ł się ruszać ale korbelka przeskakuje.Czy jest możliwo¶ć naprawy tego bo nie wiem czy jest sens to rozbierać
Pozdrawiam
misio_23 - |29 Maj 2005|, 2005 02:07
... korbka jest na wieloklinie ,po odkręceniu ¶róbki popsikaj czym¶ powinna się poddać,jak preskakuje to jest zapieczony mechanizm , jak podejdziesz do tego z wyczuciem to nic się nie stanie , ( kto smaruje ten jedzie )
MIREK_ŁÓD¬ - |29 Maj 2005|, 2005 19:42
Dzięki za poradę W wolnej chwili pokombinuję. O efektach jakie by nie były napiszę jak tylko znajdę troszkę czasu i pobawię się z szybrem. Ale wiem że warto pokombinować.
Pozdrowienia
MIREK_ŁÓD¬ - |20 Cze 2005|, 2005 14:54
Szyberdach zdj±łem i założyłem . Ale ta zębata linka i ten zębnik s± tak ztyrane że ucieszyłem się że w ogóle udało mi się jako¶ to zamkn±ć W zwi±zku z tym mam pytanko może kto¶ wie czy muszę szukać szybra od SCORPIAKA czy może pasuje od innego samochodu lub modelu FORDA Idzie lato i przydałby się Acha i za ile można kupić takie cacko
KOREK - |20 Cze 2005|, 2005 18:45
mam mechaniczny szyber od Scorpio na pozbyciu.
Ofertę masz na mailu
MIREK_ŁÓD¬ - |21 Cze 2005|, 2005 15:06
Serdeczne dzięki za zainteresowanie i Twoj± ofertę Ale dzi¶ rano kto¶ mi obiecał załatwić za podobn± cenę tu na miejscu w Łodzi Ale jak nie załatwi do końca tygodnia to pozwolę się przypomnieć i jako¶ by¶my się dogadali Jeszcze raz dzięki!!
Pozdrawiam
KOREK - |21 Cze 2005|, 2005 18:54
ok
|
|