Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Zatrzaśnięta maska Mk3

Sk@tty1 - |13 Mar 2011|, 2011 16:45
Temat postu: Zatrzaśnięta maska Mk3
Witam. Dzisiaj dolewałem sobie płynu do chłodnicy i jak zamknąłem maskę to już nie da się jej otworzyć. na 99% wypadła linka z zamka bo jak ciągnę za dźwignię do otwierania to jest luźna. Miałem już tak parę razy w Mk1 i tam to nie był duży problem, wystarczyło z pod spodu dużym śrubstakiem popchać zamek przez dziurę w belce i maska się otwierała a tu to zasłonięte jest chłodnicą i nie ma za nic dojścia. Może ktoś miał już taki problem z góry dzięki za podpowiedzi.
P.S. Jak to ma jakieś znaczenie to jest to 2.3l 96r

Pershing - |13 Mar 2011|, 2011 17:46

Wlazisz pod samochod, wkladasz reke miedzy silnik a chlodnice i szukasz zaczepu. W 2.3 powinienes sobie poradzic, ale w kosie to juz jest masakra i przydają sie szczupłe rece.
VIK - |13 Mar 2011|, 2011 19:05

albo wentylatory zrzucić i już
Adam73 - |14 Mar 2011|, 2011 08:06

VIK napisał/a:
albo wentylatory zrzucić i już

W dełohacu z gazem jest to najszybsze rozwiązanie (przerabiałem tej zimy w czasie śnieżycy).
Ja jeszcze miałem bonusa w postaci osłony pod silnikiem.

PS. I nie zapomnij zatrytytkować mocowania ,bo moze sie stać tradycją otwieranie machy od spodu ;)

Struna - |14 Mar 2011|, 2011 17:24

Pershing napisał/a:
w kosie to juz jest masakra i przydają sie szczupłe rece.
w kosie to chyba tylko ktoś z anoreksją jest to w stanie zrobić bez zwalenia wentyli ;)

w 2.3 lepiej też lepiej wiele nie będzie

Wojdat - |14 Mar 2011|, 2011 19:18

moim najpierw cięcie grila a potem klucz 10 i odkręcanie zamka

ja grila nie ciąłem ..ale już 2 razy zamek odkręcałem i wreszcie zakręciłem linkę drucikiem :)