Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektro-Gadżet-Lab - wymiana wyswietlacza w SE w350i

modzian - |10 Mar 2011|, 2011 20:01
Temat postu: wymiana wyswietlacza w SE w350i
mam pytanko bo rok temu mojej kobicie padl wyswietlacz w serwisie reklamacji nie uznali i tel wyladowal w szufladzie, wczoraj go wyciagnalem i moja happy jak gozobaczyla no coz tel szalu nie robi ale kobitom sie podoba. Na allegro wyswietlacze po ok 30zl a w punkcie z tel. powiedziano mi ze samego wyswietlacza nie sprzedaja jak juz to z wymiana koszt 100zł, wymienial ktos w tym tel wyswietlacz? wydaje mi sie ze sprawa dosc prosta i samemu mozna zrobic?
zelazny_gst - |10 Mar 2011|, 2011 20:45

Sprawa banalnie prosta poniżej link jak rozebrać telefon, jak bys miał obawy wyślij go do mnie poniesiesz tylko koszt przesyłki zwrotnej.Pamiętaj żeby do wykręcenia śrubek użyc do tego torx-ów a nie co tam będziesz miał pod ręką.
http://www.formymobile.co.uk/w350disassembly.php

modzian - |10 Mar 2011|, 2011 20:53

Dzieki wielkie za link bedzie bardzo pomocny, wczesniej deszedlem do tego ze sciaga sie ten napis z przodu ale niestety w szufladzie lezy torx 8 a to jest chyba 6 wiec jutro do sklepu:)
zelazny_gst - |10 Mar 2011|, 2011 20:56

Albo torx 6,5 ale nie pamiętam już.
modzian - |10 Mar 2011|, 2011 21:11

jeszcze pytanko tylna obudowe tez trzeba sciagac?bo tam z kolei trzeba odkrecic normalnym srubokretem tyle ze znow rozmiar zegarmistrzowski a takowy gdzies ie podzial:)
zelazny_gst - |10 Mar 2011|, 2011 21:33

Może się okazać że jeśli nie zdejmiesz tyłu to nie dostaniesz się do którejś ze śrub, co do tych małych śrubek krzyżakowych to bez problemu kupisz taki śrubokoręt zaopatrz się odrazu w torxa 5 często się przydaje.