| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Pianka w zderzaki w mk3
modzian - |14 Lut 2011|, 2011 09:55 Temat postu: Pianka w zderzaki w mk3 mam pytanie otoz przyszlo mi wymienic obydwa zderzaki (przod i tyl) w tym przod juz raz malowałem i w zwiazku z tym czy ktos pakowal pianke montazowa w zderzaki zeby je wzmocnic jesli tak to jaka? tam gdzie zderzak pa profil zamkniety ma to znaczenie poniewaz boje sie ze mogloby odksztalcic zderzak.
wieloryb - |15 Lut 2011|, 2011 10:58
ja bym nie pakował, bo jeszcze uszkodzisz, a po co?
a poza tym, one zrobione są z takiego materiału, że tak czy siak pękną.
Z podobnej beczki, to mniemam, że poliftowe oryginalne zderzaki zrobione są z nieco bardziej elastycznego materiału w porównaniu do przedliftowych, które pękają jak ta lala.
bingo - |15 Lut 2011|, 2011 11:06
| modzian napisał/a: | | tam gdzie zderzak pa profil zamkniety ma to znaczenie poniewaz boje sie ze mogloby odksztalcic zderzak | - lejesz nisko ciśnieniową i nic nie uszkodzisz.
modzian - |15 Lut 2011|, 2011 13:57
| wieloryb napisał/a: | | poliftowe oryginalne zderzaki zrobione są z nieco bardziej elastycznego materiału w porównaniu do przedliftowych, |
wszystkie zderzaki w eurpejskich fordach były robione z PBT (material ma swoje plusy ale w temeraturach dodatnich) dopiero od 2000 roku zaczeli robic jest z PP(poli propylen)
[ Dodano: |15 Lut 2011|, o 13:58 ]
| bingo napisał/a: | | lejesz nisko ciśnieniową i nic nie uszkodzisz. |
Dzieki tak tez myslalem i teraz juz jestem pewien.
|
|