Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Drzenie silnika, lekki metaliczny stuk

pandy - |18 Sty 2011|, 2011 10:06
Temat postu: Drzenie silnika, lekki metaliczny stuk
Witam, fura stala nieodpalana ponad 3 tygodnie, odpalilem ja i nie palil co najmniej jedne cylinder, oczywiscie nierowna praca silnika w takiej sytuacji to norma, jednak dal sie slyszec lekki metaliczny stuk - jak mi sie wydaje jednak nie z silnika ale z mocowania silnika do budy lub innych laczen z buda (skrzynia, wal) po dwoch minutach wszystko sie w miare uspokoilo, praca silnika sie wyrownala - po ok 2 minutach na chwile pojawila sie kolejna fala lekkiego drzenia z stukotem i pozniej juz bylo ok. Juz dawno zwrocilem uwage ze silnik lekko drzy wyraznie leciutko, niby podpiecie porzadnego kompa (WDS2000) nie ujawnilo zadnych usterek, wiazka podluznicy zostala zalatana przez elektryka, skrzynki beda robione przy najblizszej wolnej chwili ale zastanawia mnie co moze byc powodem tego lekkiego drzenia i tego metalicznego stuku przy wiekszych wibracjach.
poduchy? dwumas? poduchy skrzyni? idzie jakos to sprawdzic? lekkie drzenie jak mysle to niestety kwestia elektryki choc pewnosci nie mam wiec... dopoki nie zrobie regenracji wiazek i skrzynek to wiedziec na 100% nie bede. Za wszelkie sugestie jednak wdzieczny bede.
pzdr