| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - wzkaźnik temperatury wody/płynu i poziomu paliwa zwarcie??
fiolek999 - |3 Sty 2011|, 2011 21:38 Temat postu: wzkaźnik temperatury wody/płynu i poziomu paliwa zwarcie?? Po dzwonie po przekręceniu kluczyka temperatura i wskaźnik paliwa idą na dokładnie polowe i w takiej pozycji pozostają, w baku na pewno nie ma polowy zbiornika i auto jest zimne
problem nie zanika po nagrzaniu się auta. Gdzie szukać?? czasami dzieje się tak ze temperatura spadnie do samego dołu a poziom paliwa pokazuje prawidłowo.
Scorpio 2,3 16v 1996 rok.
masa300789 - |3 Sty 2011|, 2011 21:40
Nie szukac dziury w calym tylko w tablice pozadnie z piachy(od gory) i powinno wrocic do normy
gufer-posepny - |3 Sty 2011|, 2011 21:42
wypnij wtyczkę czujnika temp i zobacz co się stanie .taka 2 pinowa pod kolektorem plastikowym .
albo zegary się uszkodziły albo wiązka + pływak w baku itd .
pepi - |3 Sty 2011|, 2011 22:21
| gufer-posepny napisał/a: | | wypnij wtyczkę czujnika temp i zobacz co się stanie .taka 2 pinowa pod kolektorem plastikowym | - jedno pinowa bo ta to dla compa jest
Darol - |3 Sty 2011|, 2011 22:22
zegary maja wade fabryczna w postaci slabej jakosci polaczen lutowanych, po dzwonie musialo sie to odezwac, u mnie objawialo sie na zimnym tylko, kilkukrotnie wlaczenie i wylaczenie zaplonu przywracalo sprawnosc do momentu kolejnego wylaczenia auta na dluzej, zegary do wymiany, albo rozbiorki i przelutowania, jest tez szansa ze plywak i czujnik oszalal ale moim zdaniem zdecydowanie mniejsza, zaczalbym od zegaro
Co do wtyczki, do z plastikowym kolektorem jest dwupinowa bo przeciez nie ma masy, i trzeba ja doprowadzic drugim pinem, kos i 2.0 16v ma alu wszystko wiec jednopinowa
Reader - |3 Sty 2011|, 2011 22:48
fiolek999, albo nowe zegary , albo :
http://www.fordscorpio.co.uk/coolanttempgauge.htm
z tym że, u Ciebie uskuteczniło się również przy wskaźniku poziomu paliwa.
gufer-posepny - |4 Sty 2011|, 2011 21:58
| pepicosi napisał/a: | | gufer-posepny napisał/a: | | wypnij wtyczkę czujnika temp i zobacz co się stanie .taka 2 pinowa pod kolektorem plastikowym | - jedno pinowa bo ta to dla compa jest | hmm racja bo alu kolektor mi się z 2,3 pomyliło .
Darol - |4 Sty 2011|, 2011 22:36
nie pomylilo, bo kolega co pytal, ma 2.3
|
|