| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Mandat, osobiste stawienie
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 20:23 Temat postu: Mandat, osobiste stawienie Mam maly problemik, poniewaz jezdze przepisowo (wiem gdzie sa fotoradary) Nie dostalem do tej pory zadnego mandatu, niestety zrobili mi zdjecie smietnikiem w pyrzycach 74/50. To moje pierwsze zdjecie i teraz nie wiem co mam zrobic, w pouczeniu pisze o osobistym stawieniu sie, czy to jest konieczne ?
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 20:44
Jesli przesłali Ci zdjecie i na nim widac twoją facjate niestety mandat Cie nie ominie...:/ jeśli zdjecie zrobione z tyłu i widać tylko blachy pojazdu podaj namiary na zmyślonego faceta zagranicą i wyjasnij że to nie Ty prowadziłeś pojazd i do widzenia list wyślij do końca tego roku! Stawiennictwo? na polecenie straży miejskiej prosze Cie:) nie badz naiwny nie masz żadnego obowiazku żeby tam jechać, mozesz ich olać ciepłym moczem. Stawiennictwo moze nakazać prokuratura lub policja, straznicy psich kup mogą sobie ten fotopstrykacz w dupe wsadzić tak 3 razy uniknąłem już mandatu, teraz jezdze z zasniezonymi blachami polecam biały spray na choinke świąteczną również sprawia cuda:) Polecam i powodzenia nie daj się wydymać przez te mendy.
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 20:50
Tak, widac moje zdjecie, auto itp, moja wina jest bezsprzeczna, mandat, mandat to ja chetnie zaplace, tyle ze go nie dostalem, nie ma zadnego nr konta, blankietu na poczte czy czegos w tym guscie, stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 20:56
To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) jeśli masz tam numer telefonu możesz zadzwonić i sie dowiedzieć kiedy te mendy Ci to podeślą 20 wiecej to już boli taka kwota, byle Ci odsetek z zwłoke nie policzyli musisz im to powiedzieć a na przyszłość szprej z choinki na blachy:) łatwo schodzi ręką w razie kontroli i nawet szkieł sie nie połapie
pepi - |29 Gru 2010|, 2010 20:57
a olej to jeśli trafi to dalej to kasa jest dla skarbu państwa a nie dla tych co to zrobili a na 99% i tak za sprawę nie zapłacisz
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 21:01
No własnie Skarbówka odezwie sie w pierwszej kolejnosci naliczając odsetki 2 upomneinia i po roku moze szybciej komornik po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek albo sciagną z pesji z konta mając jego dane adresowe i teblice pojazu.
ford2fast - |29 Gru 2010|, 2010 21:08
Kto wysłał to wezwanie ?
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 21:09
Urzad miejski w pyrzycach, straz miedzygminna
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 21:12
W takim zadupiu to tylko bohaterzy strażnicy teksasu szkoda że nie wysiadłeś i porobiłeś im fotek prosto w morde odrazu by zawineli kite ze strachu. Wsiowe fotopstryki ostatnie ich podrygi 3 dni mają jeszcze na te zasrane puszki, pozniej tylko Policja ma prawo rozstawiac się z tymi śmietnikami. Że tez Ci się przytrafiło przed sylwestrem współczuje.
ford2fast - |29 Gru 2010|, 2010 21:13
| Darol napisał/a: | | stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic |
Zadzwoń do nich i uzgodnij szczegóły
PO rozmowie wyślij poleconym pismo z takim samym zapytaniem , lepiej mieć od nich potwierdzenie na piśmie
slawektg - |29 Gru 2010|, 2010 21:15
| neos64 napisał/a: | | To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres.
pablo19 - |29 Gru 2010|, 2010 21:17
| neos64 napisał/a: | | ....po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek ... | No nie wiem. Przekroczyłem w mieście o 40, 110 na 70, przysłali zdjęcie i tam napisane żebym się sam ukarał na podstawie tabelki gdzie dla mojego wykroczenia mam widełki od 200 do 300 i 6 pkt. karnych, to wypełniłem blankiet, że zapłacę 200, a o punktach to proszę zapomnieć i odesłali mi mandat na 200 gdzie nie było mowy o punktach i tak to się zakończyło.
[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:18 ]
| slawektg napisał/a: | | neos64 napisał/a: | | To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. | Dokładnie, tak jak u mnie.
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 21:18
| Cytat: | | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. |
Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 21:18
Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ?
pablo19 - |29 Gru 2010|, 2010 21:27
| neos64 napisał/a: | | Cytat: | | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. |
Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje | Ja miałem inną nieprzyjemność pomimo bardzo dobrze widocznej mojej twarzy.
[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:28 ]
| Darol napisał/a: | | Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ? | Ci ze Szczecina z którymi ja korespondowałem odesłali mi mandat
slawektg - |29 Gru 2010|, 2010 21:31
| neos64 napisał/a: | | Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy ! | Widac i to dokladnie.Dwa razy mialem pikne foto i dwa razy procedura byla taka jak podalem.
neos64 - |29 Gru 2010|, 2010 21:37
| Cytat: | | Widac i to dokladnie.Dwa razy mialem pikne foto i dwa razy procedura byla taka jak podalem. |
Ja miałem foty z tyłu robione było widać pół auta i blachy tylnie... w Szczecinku jak sie jedzie znad morze... tam jest masakra z tymi maszynkami na kase.
slawektg - |29 Gru 2010|, 2010 22:11
Ja tak z kumplem ostatnio gadalem.Kiedys na goscincach trzeba bylo uwazac,bo wilki rozszarpywaly konie i ludzi,a dzis-fotoradary..
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 22:19
Kurcze, rzeczywiscie, jest to wszystko opisane, ze jak wypelnie i wysle to przysla mandat, niestety nie mam oryginalow tylko zdjecia tych papierow mi ktos przeslal i nie zobaczylem od razu, co do wilkow i goscincow, to na szczescie jeszcze pare dni i maja byc zmiany Choc mnie to juz i tak za bardzo nie dotyczy
slawektg - |29 Gru 2010|, 2010 22:38
I tu sie mylisz.Poza tym nie przesadzaj.Jeden mandat to nie tragedia...
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 22:41
Tzn ma nie byc zmian ? Bo nie wiem czy dobrze zrozumielem kwestie tego gdzie sie myle. Co do mandatu to nie uwazam ze to jakas tragedia, przekroczylem predkosc to zaplace, tak mialem zamysl co do tego od poczatku, po prostu troche mnie przestraszyla ta koniecznosc osobistego stawienia sie, bo wyprowadzilem sie do kanady, a nie chcialbym zeby komornik moich rodzicow nachodzil
slawektg - |29 Gru 2010|, 2010 22:48
| Darol napisał/a: | | bo wyprowadzilem sie do kanady, | To zmienia postac rzeczy.Do zobaczenia zatem W kraju pachnacym zywica.(bywam czasami)
Darol - |29 Gru 2010|, 2010 22:58
To jak bedziesz w Albercie, daj znac Pachniec to tu niczym na razie nie pachnie Przynajmniej na razie, -20 to i zapach w powietrzu zamarza a to uchodzi za cieplo tutaj
bingo - |30 Gru 2010|, 2010 12:01
tylko taką małą informację podam - to, że sie odwołaliście i nic już nie dostaliście, albo nawet nie odwołalisice się i cisza, to nie znaczy, że sprawa zapomniana. moze być skierowana do sądu grodzkiego (czy do czegoś tam w tym rodzaju) i za jakiś czas (liczony latami), przyjdzie wezwanie. Pamiętajcie, że sprawa jest umażana , jezeli nie trafi do sądu w odpowiednim terminie, a nie gdy sad nie zajmie się nią w odpowiednim terminie.
Kevin Xy - |30 Gru 2010|, 2010 12:33
| Darol napisał/a: | | To jak bedziesz w Albercie, daj znac Pachniec to tu niczym na razie nie pachnie Przynajmniej na razie, -20 to i zapach w powietrzu zamarza a to uchodzi za cieplo tutaj |
a do Lethbridge masz daleko ??
Darol - |31 Gru 2010|, 2010 08:17
raptem 500km , alberta = 2xPolska
|
|