Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - montaz klimy

will - |8 Maj 2005|, 2005 07:25
Temat postu: montaz klimy
mam pytanie czy ktos z klubowiczow probowal instalowac uzywana klime do silnika 2,9 wersja GL ????czy jest to w ogole mozliwe.jakie czesci nalezaloby dokupic???jakie koszta??
monter - |8 Maj 2005|, 2005 08:24

No ciekawy temat ale wydaje mi sie ze nie jest to oplacalne. Chyba szybciej warto sprzedac wlasne Scorpio dorzucic ta kase (przeznaczona na klime) i zakupic egzemplarz wyposazony juz w klime.
Pershing - |8 Maj 2005|, 2005 11:05

Gdzies to juz bylo kiedys przerabiane na forum i z tego co pamietam wyszlo ze oczywiscie da sie ale jest to totalnie nieopłacalne. Poszukaj na forum na pewno o tym bylo. O ile sie nie myle to Hryniak taki projekt wysnul
Marcin - |8 Maj 2005|, 2005 11:49

ja pamiętam, że ktoś pytał czy warto ze zwykłej klimy klimatronika w wielorybie zakładać, a co do zakładania klimy do wozu bez klimy to nie czytałem, ale jest zawsze opcja szukaj :wink:
Struna - |8 Maj 2005|, 2005 18:55

problem tkwi w przegrodzie komory silnika - do klimy jest inna - więc trzaby przespawać i pewnie przy okazji auto straci geometrię.
mmmk - |8 Maj 2005|, 2005 21:36

dac sie da tylko trzeba chciec. ja mam zamiar kochac swoje scorpio i bede zakladal je do niego jak je juz skoncze. czyli nie predzej niz w przyszlym roku. montowac bedzie xxxxx robilby mi to juz teraz tylko zabraklo mi z 1000zl no moze 1500 nie pamietam.
pozdrawiam
maciek
p.s. PISALEM TO W PELNI WLADZ UMYSLOWYCH. NAPRAWDE BEDE CHIAL TO ZALOZYC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Struna - |9 Maj 2005|, 2005 00:11

no nikt nie mówi, że się nie da - kwestia chęci i kasy.
mmmk - |9 Maj 2005|, 2005 00:46

no ja zawsze marzylem o klimie i temu scorpio. jednak nigdy sie nie udalo :( ale ghia bez klimy to juz wedlug mnie przesada. ale moze kiedys....... znaczy kiedys napewno tylko musze na nogi stanac po tej odbudowie :D
pozdrawiam
maciek