Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

DIESEL: D, TD, TDI, - 15 litrów w baku i nie chce odpalać, jechać

motorbreath - |11 Paź 2010|, 2010 12:02
Temat postu: 15 litrów w baku i nie chce odpalać, jechać
Witam, Mam problem. Gdy tylko poziom paliwa w baku spada do ok. 15 litrów są duże trudności w odpalaniu, jak już uda się odpalić to strasznie zamula, nie chce jechać, szarpie, tak jak by brakowało paliwa. Układ odpowietrzyłem ale nic to nie pomogło. Proszę o jakiekolwiek rady jaka może być tego przyczyna.
Pozdrawiam.

slawektg - |11 Paź 2010|, 2010 19:13

Uszkodzenie smoka w zbiorniku paliwa.Obejrzyj czy zbiornik nie jest wgiety,Jezeli potwierdzic mozesz,ze zawsze tak sie dzieje i podniesienie poziomu paliwa zalatwia sprawe,to na 100proc winien jest zbiornik
motorbreath - |11 Paź 2010|, 2010 19:39

Rzeczywiście jest wgięcie na zbiorniku paliwa, ale 2 tygodnie temu zdejmowałem cały zbiornik i tam wszystko wydaje się być dobre,W wewnątrz są 2 rurki(jedna minimalnie dłuższa od drugiej, czarny kapturek ma założony) które dochodzą praktycznie do dna i pływak który również jest sprawny, może czegoś tam jeszcze brakuję?Nie wiem jak to powinno wyglądać. Uzupełnienie poziomu paliwa pomaga ale jest to uciążliwe kiedy muszę jeździć z zalanym do połowy bakiem, bo inaczej problem. Proszę o rady.
slawektg - |11 Paź 2010|, 2010 19:56

Wystarczy wzdluzne pekniecie rurki.Takie,ktorego nawet nie zauwazysz.jezeli znajdzie sie nad lustrem ropy,to kibel.Wyjmij jeszcze raz zbiornik,wyjmij unit z rurkami i sprawdz dokladnie szczelnosc.
motorbreath - |11 Paź 2010|, 2010 20:01

rzeczywiście to pominąłem :/ postaram się to sprawdzić jak tylko znajdę chwilkę wolnego czasu bo trochę zabawy z tym zbiornikiem jest, dzięki za podpowiedź, pozdrawiam
brontozaur - |11 Paź 2010|, 2010 20:14

slawektg napisał/a:
Wystarczy wzdluzne pekniecie rurki.Takie,ktorego nawet nie zauwazysz.jezeli znajdzie sie nad lustrem ropy,to kibel

Też bym to obstawiał