Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektro-Gadżet-Lab - Problem z obrazem, a raczej jego brak- Geforce 7600

Jankes - |28 Wrz 2010|, 2010 20:34
Temat postu: Problem z obrazem, a raczej jego brak- Geforce 7600
Cześć, mam taki problem z podłaczeniem monitora mianowice w jednym blaszaku w domu mam geforce 7600gs i była ona podłączona przez złącze DVI-I, monitor stwierdził, ze pójdziemy na spacer, więc przytargałem z piwnicy jakis stary podłączany przez złącze to zwykłe D-Sub i tu zaczynaja sie schody monitor jest napewno sprawny chodzi pod drugim komputerem, odpalam, na monitorze nie wyswietla sie nic i przechodzi w tryb czuwania. Przełożyłem ta karte do drugiego kompa podłączyłem pod ten monitor i chodzi normalnie, wiec czemu w tym nie działa na normalnym złaczu??
gufer-posepny - |28 Wrz 2010|, 2010 20:54

Odpal kompa z podłączonym już monitorem. Bo tak to może się karta nie przełączyć . Ewentualnie gdzieś w ustawieniach będzie wybór wyjścia .
Jankes - |28 Wrz 2010|, 2010 20:59

monitor jest właczony w momencie odpalania, nic sie nie wyswietla, a po chwili przechodzi w stan czuwania, tak jakby nie dostawał sygnału. nie moge wejsc w jego ustawienia.
Struna - |29 Wrz 2010|, 2010 13:57

Jankes napisał/a:
zemu w tym nie działa na normalnym złaczu??
może przekroczone ma parametry
pandy - |29 Wrz 2010|, 2010 15:20

A masz dobra przejsciowke? (DVI>DSUB) - wzglednie w wlasciwosciach wysiwetlania wybrany jest recznie DVI cyfrowy na tym wyjsciu zamiast Analog VGA i stad klopot ze nawet nie probuje wystawiac sygnalu analogowego - moze odpal w trybie awaryjnym i przestaw to na autodetekcje albo analog?
Struna - |29 Wrz 2010|, 2010 15:22

a wogóle wyświetla biosa ? bo jak nie to żaden tryb awaryjny itd nie pomoże.
Jankes - |29 Wrz 2010|, 2010 17:26

Nie nic nie wyświetla, nawet niema żadnej reakcji monitora po włączeniu kompa. Ogólnie dziwna sytuacja, szukalem w necie, ale nic nie znalazłem podobnego.
Struna - |29 Wrz 2010|, 2010 17:43

a ta karta nie ma dwóch wyjść ? bo zazwyczaj przy dwóch wyjściach któreś jest traktowane jako domyślne i może na nim karta próbuje startować.
Jankes - |29 Wrz 2010|, 2010 19:12

Jurek tak karta ma dwa wyjścia DVI i D-Sub i do tej pory chodziła podłaczona przez dvi. Nie wiem jak przełaczyć, zawsze myslałem ze to dzieje sie automatycznie, bo ta sama karta przełozona do innego kompa działa przez D-sub.
Adam518 - |30 Wrz 2010|, 2010 09:46

Gdy na forum prosisz o rozwiązanie problemu z komputerem to zawsze podawaj takie dane jak ;
Konfiguracja sprzętu
jaki OS
Zrestartuj bios(wyciągając baterie z płyty na parę minut).Jak masz od kogo to pożycz kartę i zobacz czy zabangla.Nie piszę o dokładnym sprawdzeniu docisku końcówek kabli bo na pewno to zrobiłeś.
Ostatnio miałem taki problem do zdiagnozowania i okazało się że uwaliła się płyta główna (popuchły kondensatory)Twoja płyta też już chyba wiekowa(tak sądzę po karcie),i mogła zaniemóc .

[ Dodano: |30 Wrz 2010|, o 09:49 ]
Jankes napisał/a:
Jurek tak karta ma dwa wyjścia DVI i D-Sub i do tej pory chodziła podłaczona przez dvi. Nie wiem jak przełaczyć, zawsze myslałem ze to dzieje sie automatycznie, bo ta sama karta przełozona do innego kompa działa przez D-sub.

Powinno dziać się automatycznie.