| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Tylny zacisk
Akowiec - |3 Maj 2005|, 2005 21:12 Temat postu: Tylny zacisk Mam prośbę i pytanie zarazem.
Poszukuję zwalony zacisk jeden lub kilka - chodzi o padniety ręczny do combi 93 wentylowane lub inne (budowa ręcznego pewnie ta sama). Koszty przesyłki zwrócę.
Prośbę swoją motywuję chęcią stworzenia - odtworzenia zestawu naprawczego (w sklepach są w kosmicznej cenie) jak się uda to pewnie będzie to do powielenia. Może to troszke potrwać a niechciałbym blokować swojego potworka na tydzień dwa pod domem.
Zgóry dziękuję przyszłemu organodawcy za wkład wniesiony w rozwój techniki
no i qrna po wolnym a tak miło się robiło
sobolaqe - |3 Maj 2005|, 2005 22:08
co rozumiesz przez zestaw naprawczy??
chodzi ci o uszczelki? czy o jakies czesci mechaniczne?
monter - |3 Maj 2005|, 2005 22:15
Nie mozesz kupic sprawnej uzywki ?? Taka czesc reanimowac ?? Przeciez na rynku wtornym to nie kosztuej wiele.
Akowiec - |3 Maj 2005|, 2005 23:41
nie mam jakos przekonania do używanych zacisków szczególnie że mi jakoś dwa naraz padły (najpierw wymieniłem linkę ale to niestety nic nie dało) a chodzi mi o mechanikę - spręzynę i cosik dokładnie jeszcze nie wiem bo zestaw to mogą mi sciągnąć jak zapłacę i dlatego szukam niesprawnego aby go obaczyc i może coś wykombinować
sobolaqe - |3 Maj 2005|, 2005 23:48
no to nie pomoge niestety. myslelm ze moze ci chodzi o wszystkie gumowe elementy.
taki zestawik kupowalem w cenie 15zł (jak nie mniej:)
co do mechaniki to patrzylem w IC, ale ceny kosmos;(
Rafał A.(antek) - |4 Maj 2005|, 2005 00:25
w zaciskach zaciera sie trzpien, lub wygina, daje sie to teoretycznie reanimować.
Akowiec - |4 Maj 2005|, 2005 21:23
Dlatego chciałem wypróbować conieco na niesprawnym zacisku.
Jeśli ktoś ma to proszę o info
Mariusz - |7 Cze 2005|, 2005 11:45
jak rozebrać i złożyć zacisk napisałem w FAQ>naprawa tylnego zacisku
jeśli reczny nie trzyma i dzwignia nie chce sie sama opuścić i trzeba ją dociskać ręcznie, żeby zgasła kontrolka to prawie napewno zatarła się dzwigienka od linki w zacisku
naprawa jest średnio trudna
irek - |8 Cze 2005|, 2005 08:04
Hej
Akowiec masz pewnie dwa kroki do giełdy w Gliwicach i tam pewnie bez problemu bys znalazł, ja jeżdze na uzywkach oczywiście bardzo dobrych i nie mam problemu.
Jak jeszcze chcesz to mam taki zacisk
Pozdrówka
irek
Slawek - |19 Lip 2005|, 2005 13:57
Witam!
Jak wyciągnąć dzwigienkę od hamulca ręcznego?? płyn uciekł na tym simeringu ;/ jak ciągnę ją do góry to coś blokuje.
Z góry dzięki za odpowiedz:)
Pozdrawiam!!!
|
|