| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Czujnik poziomu p³ynu do szyb
Krzysiek - |2 Maj 2005|, 2005 09:34 Temat postu: Czujnik poziomu p³ynu do szyb Mam problemik.Mianowicie po zimie za¶wieci³a mi sie kontrolka poziomu p³ynu do spryskiwaczy,rozebra³em a tu szok.Czujnik sie rozsypa³.Wiem ¿e orgina³ drogi a zamienników raczej niema, i dlaatego chcê tê kontrolke jako¶ wy³±czyæ.Czy mo¿na np zmostkowaæ kabelki,bo raczej deski rozdzielczej niechce mi sie rozbieraæ.
mmmk - |2 Maj 2005|, 2005 11:57
nie bardzo wiem co znaczy dla ciebie drogo? sam na cenach tego tez sie nie znam ale wyslij 10 czy jeszcze wiecej maili na allego. moze znajdziesz do mnie tez pisza ludzie z takimi pierdolkami,ze az sie zdziwilem(jeszcze nic nie sprzedalem ale zainteresowanie jest ) a niektorzy nie wiedza co sprzedaja wiec moze i trafi ci sie za 10zl. a pozatym zalezy od wystawiajacego co z tego,ze cos jest warte 400zl jak tego i tak nikt nie kupi i w koncu sie sprzedaje za 30zl. no chyba,ze woli miec a nie sprzedac. ale warto sprobowac moze sie uda tak jak mi z maska.
pozdrawiam
maciek
Aneta - |2 Maj 2005|, 2005 14:40
Ja kupi³am u¿ywany za 28 z³
misio_23 - |4 Maj 2005|, 2005 01:05
Jak zmostkujesz kabelki to kontrolka zga¶nie . nie odcinaj ich , wykrêæ czujnk , oczy¶æ wewn±trz styki ( na czujniku) i zwi±¿ gumk± , jak nie pomo¿e to we wtyczce wychodz±cej z czujnika zmostkuj koñce , jak zga¶nie to znaczy czujnik - jak nie to trzeba szukaæ gdzie indziej ,a jak pomo¿e to to zostaw zmostkowany - kiedy¶ sobie kupisz inny -jak bedziesz mia³ kasê - mo¿e siê trafi tani
COSSY - |4 Maj 2005|, 2005 08:36
Czujnik te¿ pasuje od zbirornika wyrównywawczego wody z przej¶ciówki Ghia
Przemko - |4 Maj 2005|, 2005 08:39
Je¶li pasuje od modelu 87 to mam taki czujniczek za rozs±dna cenê
Pozdrawiam
Przemko
COSSY - |4 Maj 2005|, 2005 10:10
Nie pasuje. Numer czê¶ci zaczyna siê zreszt± na 91. Zatem od rocznika '91 by³o to produkowane. Mia³em te¿ Przemko taki czujnik jak Ty mówisz, ten starszy, ca³kiem inaczej wygl±da.
lancer - |4 Maj 2005|, 2005 17:22
jak pasuje z przej¶ciówki to pasuje te¿ z 87 ja mam przej¶ciówkê i i od przemaka kupi³em i dzia³a tylko wtyczki trzeba po ucinaæ i dolutowaæ swoje
Krzysiek - |4 Maj 2005|, 2005 18:44
Dziêkuje za porade,lecê zmostkowaæ bo mnie wkurza ta kontrolka,no i rozejrze sie za urzywka.
Rafa³ A.(antek) - |4 Maj 2005|, 2005 21:23
cossy powinien pasowac, tylko wtyczki sie roznia chyba, jak to wyglada wizualnie w microcacie?
COSSY - |5 Maj 2005|, 2005 00:47
Ja mia³em od Scorpio z 87 r. taki czujnik w rêkach no i od przej¶ciówki. Ko³nierz od starego jest taki sam ale sam czujnik jest inny. Byæ mo¿e, ¿e te¿ dzia³a.
lancer - |5 Maj 2005|, 2005 08:11
czujnik wygl±da inaczej ale zasada jest taka sama, dodatkowo te starsze s± wytrzymalsze ni¿ te z przej¶ciówki u mnie wszystkie s± ju¿ zmienione. a ca³a zmiana jest w sposobie zamontowaniu kontaktronu pod p³ywakiem co do numerów czê¶ci nie zawsze siê sprawdzaj± tak powiedzia³ mi w³a¶ciciel forda na majdanie ta sama czê¶æ pasuje do wieloryba i przej¶ciówki np. silnik wycieraczek s± identyczne ale do wieloryba kosztuje 250 z³ wiêcej 750 w serwisie a przej¶ciówka 490z³
marow - |8 Maj 2005|, 2005 13:40
Mam tem sam problem z czujnikiem ilo¶ci p³ynu w spryskiwaczu i te¿ mi sie wydawa³o ¿e wszystkie czujniki s± takie same a tu guzik... nie wiem od jakiego rocznika patrzy³em bo na szrocie to by³o ale niektóre maj± inn± ¶rednicê ni¿ w wielorybie wiêc nadal szukam....jak kto¶ ma to chêtnie wezmê
2.0 16v kombi ghia "95
_pitt - |9 Maj 2005|, 2005 02:58
po co wam te czujniki - ja bym nie mostkowa³ tylko wyj±³ ¿±rowkê i tyle - poszuka³ odpowiedniego czujnika przy okazji i z±lo¿y³ - w³o¿y³ zarówkê i tyle
|
|