| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Problem ze wspomaganiem
koza308w - |12 Lip 2010|, 2010 20:36 Temat postu: Problem ze wspomaganiem Jak w temacie mam problem ze wspomaganiem, a mianowicie ubywa mi plyn mniejwięcej cały zbiorniczek na tydzień dolewam dolewam, ale ile tak można.
Dodatkowo dość ciężko się kręci a przy końcach to już wogóle h......owo.
Powiedzcie mi czy wystarczy wymiana zimmeringów na końcach magla czy lepiej zainwestować i zregenerować cały magiel zestawem z allegro?
Następna sparawa czy w scorpio kierownica chodzi leciutko jak wszystko jest sprawne (tak jak w omedze jednym paluszkiem) czy troszkę ciężkawo (z oporami)
Proszę o pomoc i prady
Dzięki
Darek_Police - |12 Lip 2010|, 2010 20:53
przekładnia to nie wszystko, tam są jeszcze rurki i pompa wspomy, więc trzeba zlokalizować miejsce, z którego cieknie płyn. Ja kiedyś przetarłem rurkę, bo jakoś dziwnie była niżej od przekładni. Przetarcie zalutowane i spokój.
Musisz dokonać dokładnych oględzin. Wyczaiś miejsce układu wspomagania, gdzie się poci, bo skoro to zajmuje tydzień (w zależności od gęstości użytkowania auta), to strumieni sie tam nie spodziewaj, a miejsc potnych właśnie.
Nie wiem, jak w wielorasie, ale u mnie wspoma działa, palcem obrócę, ale z trudem - na postoju, wolne obroty.
gufer-posepny - |12 Lip 2010|, 2010 21:48
wężami ucieka , uszczelkami magla , pompą . trza obejrzeć .
TomiGra - |12 Lip 2010|, 2010 23:36
..tak jak pozostali radzę zlokalizować wyciek. Mnie kiedyś przy wymianie przewodu od wspomy z czujnikiem oring się uszkodził bo swe lata miał i puszczał ATF-a.
Wyglądało to na uszkodzony simering. Całe szczęście dotarłem do powodu wycieku.
Co do regeneracji przekładni polecam:
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=28180
..jeżdżę na swym tworze i nie cieknie. Trochę roboty przy tym jest niema co ukrywać
Zestawy z Allegro w 100% są wystarczające by zregenerować przekładnię odnośnie uszczelnienia jej. Reszta wychodzi w praniu
Zysio - |12 Lip 2010|, 2010 23:54
koza308w, wyedytuj co trzeba, bo Zomuś zaraz wpadnie i spałuje
Darek_Police - |13 Lip 2010|, 2010 15:12
| Zysio napisał/a: | koza308w, wyedytuj co trzeba, bo Zomuś zaraz wpadnie i spałuje |
Zomuś już nie musi
koza308w - |13 Lip 2010|, 2010 21:34
Już był ZOMUŚ
|
|