| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - [elektryka] central klapy bagażnika vs. oświetlenie zegarka
_Mu. - |29 Kwi 2005|, 2005 23:17 Temat postu: [elektryka] central klapy bagażnika vs. oświetlenie zegarka Elo.
Padły mi oba, w podobnym czasie - czy ktoś się może orientuje czy są na tym samym obwodzie? Chodzi o zegarek podsufitowy.
Marcin - |30 Kwi 2005|, 2005 07:33
z tego co pamiętam, to oświetlenie zegarka włączało się razem ze światłami postojowymi, lub po włączeniu zapłonu,
a co do centrala klapy to sprawdźś czy nie przecięły się kable przy zawiasach, lub gdzies indziej
Aro - |30 Kwi 2005|, 2005 17:12
Nie są na tym samym obwodzie. A siłownik u Ciebie jest na silniczek, czy elektromagnes?
_Mu. - |1 Maj 2005|, 2005 02:01
Well, pewnie, że zegarek się zapalał po włączeniu zapłony lub światełek - w końcu sam w nim żarkę wymieniałem, polutowując tu i ówdzie co nieco. Przejrzałem bezpieczniki, przeWD-40owałem i odśniedziłem. Central tylny wrócił. Jest na silnik. Troche się tylko zeźliłem, jak po gruntownym myciu, zamek zaczął jęczeć w te i we wte, gdy otworzyłem klapę. Chyba będe musiał to tałatajstwo jakoś uszczelnić, bo strach pomyśleć co będzie jak pojeżdżę po deszczu. Padły mi też trwale trzy kontrolki na zegarach - górna prędkościomierza i obie od obrotomierza. Wymieniłem żarówki wraz z "neo"-wymi oprawkami i... kupa. Chyba coś ze ścieżkami albo gdzie indziej... Już nie mam siły do tych zegarów... Zegarek podsufitowy nadal ciemny - musze rozkręcić i pewnie wymienić kolejną żarówkę. Mocniejsza jakąś dać czy co? A może to ma jakiś związek z zegarami? W co osobiście wątpię...
Rafał A.(antek) - |1 Maj 2005|, 2005 12:00
moze masz cus za wysokie napiece w instalacyji?
a podswietlanie zegarow, jak padły gdzies sciezki to da sie posztukowac. Miernik i trzeba tylko znalesc gdzie!
mmmk - |1 Maj 2005|, 2005 12:59
zegary to sprawa przerypana. moje byly naprawiane z 14 razy a mialem go pol roku. ciagle cos nie swiecilo najczesciej gora predkosciomierza. potem zaczely sie rozpadac liczniki przebiegu. w koncu juz ich nie ma. obrotomierz jest w zielonym reszta chyba wywalona.
pozdrawiam
maciek
Aro - |2 Maj 2005|, 2005 14:47
Mi też się wydaje, że szaleje Ci napięcie. A nie ubywa czasem elektrolitu w baterii?
_Mu. - |2 Maj 2005|, 2005 20:41
Hmmm, musze to sprawdzić. Ale nie sądzę aby to była sprawa napięcia- z oświetleniem tablicy, bo z przepaleniem żarówki może i tak...
|
|