Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektro-Gadżet-Lab - Samsung Omnia SGH i900

--Marcin-- - |29 Cze 2010|, 2010 23:11
Temat postu: Samsung Omnia SGH i900
Witajcie Koledzy i Koleżanki

Czy ktoś z Was posiada telefon Samsung Omnia SGH i900 i dodatkowo orientuje się jak wyczyścić pamięć podręczną. Problem się pojawił po przesłaniu kilku zdjęć przez bluetoth na omnie. Pamięć się zapchała i telefon się zszajsungował.
Podejrzewam, że mam ustawione odbieranie plików do pamięci telefonu, a nie do pamięci głównej (8 GB).
Pytanie:
1. Jak przestawić docelowe miejsce zapisywania się plików przychodzących przez blutjut?
2. Jak wyczyścić pamięć, aby znów omnia odzyskała skrzydła?

Ad. 2 Próbowałem wejść w Menadżera plików, ale jest tam tak obłędna ilość różnych plików, że nie wiedziałem które mogę skasować, a które nie.

pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie :-d

Vaux - |29 Cze 2010|, 2010 23:32

Nie pamiętam jak omnia ale mój i780 (też na windzie tylko 6.0 zamiast 6.1) pliki z bluetootha przyjmuje do katalogu "my documents" w pamięci urządzenia i przynajmniej ja nie znalazłem sposobu jak można to zmienić...
irek - |29 Cze 2010|, 2010 23:36

--Marcin-- napisał/a:
2. Jak wyczyścić pamięć, aby znów omnia odzyskała skrzydła?

podstawa to = zainstaluj sobie cleanRAM do zwalniania pamięci

a jak kcesz tak na szybko to hard reset załatwi na 100%

gufer-posepny - |30 Cze 2010|, 2010 18:25

bo właśnie fabrycznie omnia zapisuje pliki z BT .. gdzieś , w sumie nie wiem gdzie . odbiera jest ale nie wiem gdzie trafiają . trzeba powalczyć z ustawieniami i folderem docelowym .
zbyszek - |30 Cze 2010|, 2010 22:18

Tutaj i tutaj macie jak później rozwiązać problem blutka
--Marcin-- - |1 Lip 2010|, 2010 04:50

http://www.maxprograms.pl/pobieranie,2517.html
cleanRam zainstalowałem i się zwolniło :)

pliki przesłane blututem zapisały się w folderze My documents w pamięci telefonu całkowicie ją zajmując, pliki przeniosłem na pamięć główną i uruchomiłęm cleanRAM.

Na razie bardzo dziękuję za pomoc, napiszę później o programie do blututa

bingo - |1 Lip 2010|, 2010 10:19

--Marcin-- napisał/a:
1. Jak przestawić docelowe miejsce zapisywania się plików przychodzących przez blutjut?
- menu start - ustawienia - połączenia - bluetooth - FTP - i tam wybierasz katalog zapisu

2. Jak wyczyścić pamięć, aby znów omnia odzyskała skrzydła? - start - programy - eksplorator plików