| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - elektryka drzwi MKI/II
toomcat - |19 Kwi 2010|, 2010 18:09 Temat postu: elektryka drzwi MKI/II Wsadziłem do swojego drzwi z mk II , i wymieniłem wiązkę na starą.
Chciałem przerobić elektrykę w drzwiach tak aby wszystko działało.
Udało mi się uruchomić centralny i szyby, ale tylko przednie dzwi ( lusterka działają bez przeróbki).
bagażnik sfiksował i otwiera sie i zamyka odwrotnie niż drzwi .
przeszukałem forum i jakoś się nie natknąłem na nic. szukam schematów drzwi , ewentualnie może ktoś to robił i chce pomóc?
pablo19 - |22 Kwi 2010|, 2010 14:40
Może otwórz centralnym drzwi, i potem otwórz bagażnik z kluczyka i zobacz co będzie, jak zamkniesz centralny przy zamkniętej klapie bagażnika.
Aro - |22 Kwi 2010|, 2010 15:36
Na pierwszy rzut oka wygląda, że gdzieś się zamienił przewód biały z żółtym. A przy wymianie wiązki w drzwiach ciąłeś?
Boni - |22 Kwi 2010|, 2010 15:59
A przełączniki zostały stare z mk1, czy próbujesz to na mk2/3 zrobić ot tak? To ci od razu powiem, że nie ma tak lekko.
Zysio - |22 Kwi 2010|, 2010 16:31
A jakieś kabelki emkadwójkowe od podwójnego rygla nie mogą siać zamętu?
toomcat - |22 Kwi 2010|, 2010 19:30
| pablo19 napisał/a: | | Może otwórz centralnym drzwi, i potem otwórz bagażnik z kluczyka i zobacz co będzie, jak zamkniesz centralny przy zamkniętej klapie bagażnika. |
narazie nic z tego bo wkładka w bagażniku nie działa
| Aro napisał/a: | | Na pierwszy rzut oka wygląda, że gdzieś się zamienił przewód biały z żółtym. A przy wymianie wiązki w drzwiach ciąłeś? |
ciąłem bo inne kostki są w drzwiach(mk2) i więcej kabelków, ale bardzo dokładnie sprawdzam kolory bo mie lubię poprawiać.
| Boni napisał/a: | | A przełączniki zostały stare z mk1, czy próbujesz to na mk2/3 zrobić ot tak? |
które przełączniki?
Wyszperałem jakieś schematy ,ale to raczej od mk3 i nie wiem czy to to samo co mk2 . Do mk2 jakoś nie moge znaleźć.
Pozatym do mk1 mam oznaczenia kolorów chyba niemieckie , a te drugie angielskie i nie mam do nich legendy , więc troche mi ciężko idzie narazie.
Aro - |22 Kwi 2010|, 2010 22:22
Masz tu schemat rosyjski, dotyczy modeli 85-94
Jeśli nie gawarisz po russkij tutaj masz rozpiskę kolorów.
Jeśli chodzi o schemat, to:
1,2,3,4 - siłowniki zamków
1- LP
2- LT
3- PP
4. PT
5. alternator
6,11 - "+"
7- przekaźnik pracy silnika (trzyma gdy masz odpalony silnik)
8- przekaźnik elektromagnesu siłownika zamka bagażnika
9- mikrowłącznik przy guziorze otwierania bagażnika
10- cewka elektromagnesu j.w.
Więc jakaś UM-ka w garść i naprzód
toomcat - |22 Kwi 2010|, 2010 22:29
Dzięki , napewno się przyda. Mam tego pdf-a ,ale tylko rysunki se pooglądałem
[ Dodano: |9 Maj 2010|, o 19:14 ]
Aro miał rację , zamieniłem żółty z białym w przednich drzwiach i bagażnik działa jak trzeba
|
|