| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Ukruszony czujnik ABS przód - jak wyjąc resztę
Czester - |12 Kwi 2010|, 2010 15:35 Temat postu: Ukruszony czujnik ABS przód - jak wyjąc resztę Kurcze, nie mialem problemu (przynajmniej az takiego) i sobie narobilem. Otoz od czasu do czasu zaswiecala mi sie kontrolka ABS'u podczas jazdy, tak wiec teraz jak wymienialem kola z zimowych na letnie stwierdzilem - a zagladne w czuniki. Odkrecilem srubke w przednim prawym kole ale czujnik nie chcial zejsc. Polalem wd40, obstukalem i w miedzyczasie zaczalem sie przygladac czujnikom ktore mialem na polce jak to one sa zbudowane. Po ogledzinach stwierdzilem ze najlepiej zrobie jak poruszam czujnik "jakby" odkrecajac go. Czujnik wyszedl ale niestety tylko w polowie. No i teraz zonk.
Juz teraz wiem ze bez sensu iz w ogole chcialem go wyciagnac, juz nawet mi tego starego czujnika nie szkoda, gdyz mam na podmiane - ale jak go teraz wyciagnac ? Rozbebeszac wszystko ? Jesli tak to ktos mi moze podac jakim momentem jest dokrecona duza sruba ?
I jeszcze jedno magiczne pytanie mam - czy w takim stanie (rozlaczona jedna czujka abs) z hamulcem (procz tego iz nie bedzie dzialal abs) moze dziac sie cos dziwnego ?
Rafał A.(antek) - |12 Kwi 2010|, 2010 22:23
dłubiesz po prostu śrubokrętem resztki aż do skutku, nic nie rozbierasz i tyla
Wsio będzie działać prócz abs, nic dziwnego nie będzie sie działo
Kevin Xy - |13 Kwi 2010|, 2010 00:34
a nie mozna korkociagiem ??
wywierc maly otwor, wkrecaj wkreta przez blache, tj wyciagacz se zrob
|
|