Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Swap - zaciski z cosa w 2.3 - czy jest sens?

pandy - |31 Mar 2010|, 2010 00:18
Temat postu: Swap - zaciski z cosa w 2.3 - czy jest sens?
No wlasnie, nurtuje mnie to pytanie - walcze ze swoimi zaciskami i wpadlem na durny pomysl zeby zrobic przeszczep z cosa na zwykle - czy potrzebuje tylko zaciskow (no i tarcze, klocki) czy cos jeszcze?

Z gory dzieki za info.

Struna - |31 Mar 2010|, 2010 01:41

jarzma, zaciski, tarcze, klocki i tyle - "będzie pan zadowolony" ;) polecam zastosować tarcze nacinane/wiercone Mikoda i do tego klocki TRW - miodzio zestaw.
pandy - |1 Kwi 2010|, 2010 14:25

Ok, wielkie dzieki Struna. Chyba w takim razie za niedlugo bede chcial wlasnie zakupic taki maly zestaw... tylko ze z tego co widze na mikodzie sa dwie roze srednice tarcz na przod i rozne sruby - rozumiem ze skoro teraz mam na 4 sruby to szukam przodu 278mm i tyl 273 mm na 4 sruby. sorry ze tak trywialne pytanie zadaje ale... lepiej zapytac niz plakac po.
Struna - |1 Kwi 2010|, 2010 14:30

pandy napisał/a:
na mikodzie sa dwie roze srednice tarcz na przod
no 260 do zwykłch i 278 do kosa. Ilość otworów zależna od modelu, mk3 ma 4 otwory.

Numerek katalogowy tarcz Mikoda do kosa mk3 to:
przód (278mm) - 0707
tył (273mm) - 0727

pandy - |1 Kwi 2010|, 2010 14:53

Jeszcze raz wielkie dzieki! A i mi sie przypomnialo bardzo wazne pytanie - poniewaz po zakupie bede robil wymiane wszystkiego (uszczelki plus tloczki) to nurtuje mnie watpliowsc - sprawdzalem katalog firmy robiacej komplety naprawcze i nie jest jasne jaka jest srednica i wysokosc tloczka.

wg opisow tyl to 42.8mm srednicy i 46.8mm wysokosci a przod to srednica 60mm i wysokosc 52mm - czy sie walnalem? czy dla wszystkich cossiego i reszty scorpio rozmiary tloczkow z prozdu i z tylu sa te same a roznice dotycza jedynie z rozmiarowki tego co wymagane by obsluzyc tarcze o wiekszej srednicy?